Hoe de WordPress community steun aan Oekraïne biedt

Hoe de WordPress community steun aan Oekraïne biedt

Terwijl de Russische invasie van Oekraïense steden al twee weken voortduurt, zijn bedrijven en individuen binnen de WordPress community op zoek naar manieren om hulp en steun aan Oekraïne te bieden; aan vluchtelingen en aan zij die achterblijven om te vechten.

Hoe de WordPress community steun aan Oekraïne biedt

Wordfence

Nadat in de eerste paar dagen van de invasie een aantal plaatsvond op de websites van een aantal Oekraïense universiteiten, kondigde Wordfence aan real-time threat intelligence in te schakelen voor meer dan 8.000 gebruikers met een Oekraïens .ua top-level domein. Normaal gesproken is dit een betaalde feature. De sites profiteren nu kosteloos van een commerciële IP-blocklist, real-time firewall regels en real-time malware detectie.

Lees meer over wat Wordfence doet om te helpen

GoDaddy

Al op 3 maart kondigde GoDaddy aan dat ze alle producten en diensten die Oekraïense klanten bij hen afnemen en die in de komende 60 dagen aflopen, gratis zullen verlengen. Ze hebben ook aangegeven de Russische versie van hun website te verwijderen en niet langer nieuwe van .ru en .ru.com domeinnamen te registreren. Het bedrijf doneert daarnaast $500,000 aan humanitaire hulpverlening in Oekraïne.

Lees meer over wat GoDaddy doet om te helpen

Paid Memberships Pro

Paid Memberships Pro CEO Jason Coleman heeft een tutorial geschreven over hoe internetbedrijven hun Oekraïense klanten kunnen vinden en hen kunnen contacteren om te vragen hoe ze kunnen helpen.

Check het tutorial

Tot slot

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van wat de WordPress community doet om hulp en steun aan Oekraïne te bieden. Wil je zelf je steun betuigen, dan dat ook door de Help Ukraine plugin of de Stand with Ukraine plugin te gebruiken om een vlaggetje op je WordPress website te plaatsen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.