Gutenberg Hub lanceert directory met landingspagina templates

Gutenberg Hub lanceert directory met landingspagina templates

Munir Kamal lanceerde niet alleen Gutenberg Hub zelf, maar ook de Block Template Builder, een gratis blokken-bibliotheek, de EditorPlus WordPress plugin en de Gutenberg Forms plugin.  Afgelopen week bracht hij zijn eerste collectie met 22 landingspagina templates uit.

Gebruik van de templates

Net als Kamals voorgaande projecten vereisen de landingspagina templates van Gutenberg Hub de EditorPlus plugin. Deze plugin is in feite een verzameling van ‘design controls’ voor de blokken in de WordPress core, waar de templates gebruik van maken. Gezien de huidige beperkingen van de blok editor is het gebruik van een dergelijke plugin noodzakelijk.

Op dit moment moet je de blok-code kopiëren (daarvoor is wel een handige kopieerknop ingebouwd) van de Gutenberg Hub website, waarna je deze in de blok editor kunt plakken. Een beetje omslachtig nog, maar Kamal heeft al aangegeven dat hij werkt aan een Template Inserter voor de EditorPlus plugin. Als die eenmaal geïntegreerd is, kun je templates direct vanuit de blok editor toevoegen.

Directory met landingspagina templates

Op dit moment bevat het directory met landingspagina templates keuze uit 22 varianten, ontwikkeld voor een breed scala aan sectoren. Zo zijn er templates voor onder andere restaurants, sportscholen, onderwijs en mode. Er zullen op korte termijn nog meer landingspagina templates volgen, belooft Kamal. Vooralsnog zijn alle templates gratis, al is het niet zeker dat dit zo blijft. Uiteindelijk zal Kamal toch een soort verdienmodel moeten implementeren als hij zoveel tijd wil blijven investeren in zijn project.

Plannen voor de nabije toekomst

Kamal heeft op dit moment nog geen nieuwe Gutenberg-gerelateerde projecten in de planning staan. Hij wil nu verder werken aan wat hij al gemaakt heeft; een uitgebreid ecosysteem van Gutenberg tools die met elkaar samenwerken. Daarnaast is hij begonnen met het schrijven van gratis tutorials op het Gutenberg Hub blog. Ook is hij bezig met video’s omtrent het project, inclusief een nieuwe Gutenberg tutorial serie voor beginners.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.