Gutenberg Block Attributes Glossary plugin

Gutenberg Block Attributes Glossary plugin

Ben je al een beetje aan het experimenteren met Gutenberg? Dat is een goed idee, want het zal niet meer lang duren voordat WordPress 5.0 wordt uitgerold en Gutenberg officieel onderdeel wordt van de WordPress core. Er komen dan ook steeds meer hulpmiddelen en tools beschikbaar voor Gutenberg. Als je wilt weten welke Gutenberg blocks en attributen op een site beschikbaar zijn, dan moet je even de Block Attributes Glossary plugin even checken.

Block Attributes Glossary plugin

De Block Attributes Glossary plugin, die is ontwikkeld door het NC State’s Office of Information Technology and Design, voegt een Glossary Attributes Block toe aan Gutenberg. Wanneer deze aan een blogpost of pagina wordt toegevoegd, wordt er een index van beschikbare blocks weergegeven. Als je op de naam van een block klikt, worden de attributen getoond.

De Block Attributes Glossary plugin is vooral handig voor het creëren van block templates.

Let wel op: Als je plugins installeert die nieuwe blocks toevoegen, moet je naar de blogpost of pagina gaan waar de index in staat, het Glossary block verwijderen, en deze opnieuw toevoegen. Dat is dan ook het enige nadeel, want afgezien daarvan werkt de plugin prima!

Lees ook: Array lanceert gratis Gutenberg-ready Atomic Blocks thema

Gutenberg plugins

Op NC State’s OIT Block Attributes Glossary kun je een live demo van de plugin bekijken. De plugin is overigens niet beschikbaar via de WordPress plugin directory, maar je kunt hem wel gratis downloaden via de GitHub pagina van het project.

De Block Attributes Glossary plugin is natuurlijk niet de enige Gutenberg plugin. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over de Theme Unit Test plugin, die het makkelijk maakt voor thema ontwikkelaars om hun thema’s klaar te stomen voor Gutenberg. Na het installeren en activeren van zowel Gutenberg als Block Unit Test, creëert deze plugin een nieuwe pagina als concept, met een voorbeeld van elk belangrijk Gutenberg block. Dit maakt het makkelijk om te zien hoe de blocks er in de frontend van een thema uit komen te zien.

Lees ook: Draag bij aan de Gutenberg Plugin Compatibility Database!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.