Google Translate Widget voor WordPress

Google Translate Widget voor WordPress

Heb je er wel eens over nagedacht om je WordPress website te vertalen, maar ontbreekt het je aan vaardigheden of tijd? Wel, afgelopen week werd op het WordPress.com blog een nieuwsbericht geplaatst dat vele WordPress gebruikers erg interessant zullen vinden. Zoals je misschien wel weet is internationalisatie erg belangrijk voor WordPress. Ze streven er dan ook naar om websites die op WordPress draaien zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. En dus ook voor je internationale volgers en meertalige lezers. Daarom heeft WordPress de Google Translate Widget geïntroduceerd. Deze stelt jou – en je bezoekers – in staat om je content direct te vertalen naar één van de 103 talen die momenteel door Google Translate worden ondersteund.

Hoe werkt de Google Translate Widget?

Om automatische vertaling op je WordPress website in te schakelen, moet je eerst de Google Translate Widget aan je Customizer toevoegen. Dit doe je gewoon via je WordPress Dashboard, bij My Site(s) > Customize > Widgets. Zodra de widget is ingeschakeld, krijgen de bezoekers van je website toegang tot een dropdown menu in de footer of zijbalk van je website. Hier kunnen ze de content automatisch laten vertalen in één van de 103 talen.

Het is ook mogelijk om bezoekers naar een versie van je website in een specifieke taal toe te sturen. Dit kun je heel eenvoudig doen door een zogeheten ‘language translation code’ aan de URL van een pagina toe te voegen (bijvoorbeeld “?lang=de” voor Duits).

Google Translate Widget support doc

Je kunt de Google Translatie Widget support doc raadplegen voor een gedetailleerde beschrijving van alle stappen die je moet doen om de widget te activeren en de ‘language translation codes’ te gebruiken. De Google Translate Widget is overigens ook alvast toegevoegd aan versie 4.4 van Jetpack.

We denken dat de Google Translate Widget voor WordPress erg handig kan zijn voor wie een breder publiek wil bereiken en zijn erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.