10 tips voor het creëren van goede landingspagina’s in WordPress

10 tips voor het creëren van goede landingspagina’s in WordPress

We hebben al eerder aandacht besteedt aan landingspagina’s in WordPress. Zo schreven we over de meest populaire WordPress landingspagina plugins en waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikt landingspagina thema. Ook gaven we enkele voorbeelden van goede premium landingspagina plugins. In dit artikel hebben we nog 10 tips op een rijtje gezet die je helpen om goede landingspagina’s in WordPress te creëren!

10 tips voor het creëren van goede landingspagina’s in WordPress

1. Wees consistent

Elke landingspagina heeft een bron. Dat kan een e-mail marketing campagne zijn, een speciale aanbieding op social media, of een doorverwijzing van een remarketing advertentie. Waar het verkeer ook vandaan komt, het is belangrijk om een consistente boodschap tussen de bron en de landingspagina te handhaven.

2. Stel je USP vast

Elke landingspagina heeft een unique selling point (USP) nodig. Wat kan deze pagina voor je bezoekers betekenen dat ze nergens anders zullen vinden? Zodra je je USP hebt vastgesteld verweef je deze in de titel van de pagina. Op die manier kun je direct de aandacht van je bezoekers trekken.

3. Maak je teksten op

Niet alleen de woorden zelf, maar ook de manier waarop je ze presenteert is belangrijk. Elke titel, subtitel en andere gestileerde tekst moet je USP ondersteunen en in staat zijn de bezoeker naar de CTA te leiden.

4. Hou het kort

Beknoptheid is zeer belangrijk voor het succes van je landingspagina. Zorg dat je teksten heel specifiek duidelijk maken wat bezoekers uit de pagina kunnen halen. Definieer hun probleem of vraag en biedt een oplossing of een antwoord.

5. Creëer één Call-to-Action

Hoe meer opties je biedt, hoe lastiger het wordt voor bezoekers om een keus te maken of een knoop door te hakken. Meer opties leiden alleen maar tot meer twijfel. Creëer daarom één keus per landingspagina. Dat betekent dus ook één Call-to-Action per landingspagina.

6. Vergeet de basics niet

Het creëren van goede landingspagina’s in WordPress betekent dat je de standaard richtlijnen voor het bouwen van een nieuwe webpagina in acht nemen. Responsive design zorgt ervoor dat je bezoekers kunt converteren, ongeacht vanaf welk apparaat zij je website bezoeken. Een minimalistische benadering beperkt het aantal afleidingen en richt de aandacht op de USP. Ook snelheidsoptimalisatie is belangrijk.

7. Denk aan je branding

Hoewel landingspagina’s los staan van je website, moeten ze wat betreft uitstraling en branding wel in lijn zijn met je website. Een landingspagina design hoeft niet 100% op het design van je website aan te sluiten, maar er moet wel duidelijk een correlatie tussen de twee zijn.

8. Laat pop-ups achterwege

Dit is niet de tijd om bezoekers af te leiden.

9. Analyseer je pagina voor betere resultaten

Google Analytics is een uitstekende tool om WordPress websites én landingspagina’s te analyseren. Als je nog geen aandacht hebt besteed aan de Conversie module in Analytics, dan is nu de tijd. Je kunt verschillende doelen voor je landingspagina’s instellen, waaronder video clicks, time on page en het aantal ingevulde formulieren.

10. Blijf testen

Of je landingspagina’s nu goed of slecht presteren, het is belangrijk dat je geregeld A/B testen blijft uitvoeren. Je weet maar nooit. Misschien zou het wel veel beter gaan als je de CTA net iets hoger op de pagina zet, of een andere titel gebruikt. A/B testing is ideaal om met verschillende theorieën te spelen en de conversie van je WordPress landingspagina’s te verbeteren.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.