A/B testen instellen voor WordPress landingspagina's

A/B testen instellen voor WordPress landingspagina’s

 

Wat is A/B testen?

A/B testen, dat ook wel split testen wordt genoemd, behoort tot één van de meest simpele manieren om je conversie te verhogen en meer te weten te komen over je bezoekers. A/B testen betekent in principe wat de naam al suggereert; je test verschillende versies van je website tegen je huidige versie. Na afloop meet je welke versie het meest succesvol was, en selecteert deze als je default website. A/B testen kun je ook doen bij je WordPress landingspagina’s. Hieronder vertellen we hoe dat in zijn werk gaat.

a b testen voor wordpress

WordPress landingspagina’s testen met de Nelio A/B Testing plugin

A/B testen instellen voor WordPress? Dat is helemaal niet zo moeilijk; net als bij zoveel WordPress functionaliteiten is het slechts een kwestie van de juiste plugin gebruiken. De Nelio A/B Testing plugin is speciaal ontwikkeld voor het testen van WordPress pagina’s.

Je creëert heel simpel één of meerdere alternatieven je pagina, net zoals je dat met WordPress zou doen. Vervolgens stel je een doel in om te tracken, en kun je met je experiment beginnen. Zodra je de resultaten binnen krijgt en ziet welk alternatief beter is dan de rest, kun je deze versie met één muisklik als de default pagina instellen.

De voordelen van de Nelio A/B Testing plugin

 • Omdat het verwerken van de gegevens via een remote server wordt gedaan, heeft de plugin vrijwel geen impact op de laadtijd van je website.
 • De uiteindelijke data die je binnenkrijgt is objectief en geeft duidelijk weer welke versie van de pagina beter converteert.
 • Er zijn verschillende abonnementen, voor persoonlijke websites, ondernemers en web bureaus. Je betaalt dus niet onnodig veel geld.
 • De plugin doet meer dan alleen A/B testen; je kunt werkelijk alles op de proef nemen! Pagina’s, berichten, producten, custom types, titels, widgets, thema’s, navigatiemenu’s en nog veel meer.
 • De plugin is volledig geautomatiseerd. Het winnende alternatief is met één muisklik automatisch als je standaard pagina in te stellen.
 • Niet goed in programmeren? Geen probleem. Met Nelio hoeft dat ook niet. Geen technische problemen meer dus!
 • Alles wordt gedaan vanaf het WordPress dashboard. Je hebt dan ook geen externe tools nodig.
 • Nelio is compatible met alle WordPress hosting providers.
Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.