Global WordPress Translation Day op 11 mei 2019

Global WordPress Translation Day op 11 mei 2019

Een van de meest belangrijke factoren in de groei van WordPress is de beschikbaarheid van het platform in 186 talen. De levendige community van vrijwillige vertalers, ook wel bekend als het Polyglots team, updaten de vertalingen geregeld. Zo zorgen ze dat miljoenen niet-Engelssprekende gebruikers over de hele wereld van het platform gebruik kunnen blijven maken. In 2016 begon het Polyglots team met het hosten van hun eigen evenement, gewijd aan educatieve sessies, gecoördineerde ‘translation sprints’ en onderwerpen die relevant zijn voor de vertalerscommunity. De 4eeditie van Global WordPress Translation Day (GWTD) staat gepland voor zaterdag 11 mei 2019.

Global WordPress Translation Day

Global WordPress Translation Day is een 24-uur durend evenement, zowel virtueel als fysiek, dat beginnende en ervaren vertalers samenbrengt. Het meest recente evenement werd gehouden in 2017, met maar liefst 71 lokale evenementen in 29 verschillende landen. Meer dan 1.300 mensen schreven zich in voor de lokale evenementen, waar vrijwilligers in totaal 93/179 strings in de WordPress core, thema’s en plugins vertaalden. Het evenement slaagde er ook in om de lokale vertalerscommunities uit te breiden; 217 nieuwe vertalers sloten zich bij het project aan.

WordPress heeft een zeer diverse gebruikersgroep, en dat is voor een groot deel te danken aan de inspanningen van vrijwillige vertalers. Het belang van dit soort evenementen, die de belangrijke vertalerscommunity steunen en doen groeien, mag zeker niet onderschat worden. Het onderstaande diagram laat de percentages zien van de talen waar gebruikers WordPress in draaien.

Global WordPress Translation Day

Wil je ook een bijdrage leveren?

Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan de volgende Global WordPress Translation Day, zet 11 mei 2019 dan alvast in je agenda! Voor meer informatie over het evenement kun je de #GWTD4 tag op het Polyglots blog checken en je aansluiten bij het #polyglots-events Slack channel. Je kunt ook het WPPolyglots team volgen op Twitter.

 

Lees ook: 7 redenen om WPML te gebruiken voor je meertalige WordPress website

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.