Emoji in WordPress

Emoji in WordPress

In 2015 waren heel wat taalkundigen geschokt toen Oxford Dictionaries het Woord van het Jaar aankondigde. Dat bleek namelijk geen woord te zijn, maar een emoji. De ‘Face with Tears of Joy’ emoji werd als Woord van het Jaar gekozen omdat het volgens Oxford de ethiek, stemming en bekommernissen van het jaar het beste weerspiegelde. Zelfs de grootste critici op het besluit konden echter niet de significantie van emoji ontkennen. We zien ze tegenwoordig overal en ze spelen een belangrijke rol in de manier waarop we met elkaar communiceren. Het is dan ook niet verrassend dat WordPress sinds versie 4.2 native ondersteuning biedt voor emoji. Wil je ook emoji aan je WordPress website toevoegen, dan kan dat op verschillende manieren. 

Emoji op je WordPress site, is dat een goed idee?

Of het raadzaam is om emoji op je WordPress site te gebruiken? Dat is afhankelijk van het soort website dat je hebt en wat je wilt uitstralen. Ik zou het niet aanraden voor een zakelijke website. Maar voor een persoonlijke blog of een forum kunnen emoji een leuke toevoeging zijn. 

Emoji in WordPress toevoegen: 2 methodes

Methode #1: Individuele emoji naar WordPress kopiëren 

Deze methode is geschikt als je alleen een paar specifieke emoji wilt gebruiken. Er zijn tal van websites waar je gratis emoji kunt vinden, die je naar hartenlust kunt kopiëren en op de gewenste plek in je WordPress website kunt plakken. Enkele populaire voorbeelden zijn:

Get Emoji 

Emojipedia

iEmoji

Methode #2: Een emoji plugin gebruiken

De bovenstaande methode werkt prima, maar kan wel wat omslachtig zijn. Als je vaak gebruik wilt maken van emoji, dan kun je beter een emoji plugin installeren. Hou er rekening mee dat veel emoji plugins zijn verouderd. Kies bij voorkeur voor een plugin die recentelijk nog is geupdatet en overwegend positieve beoordelingen heeft.

Enkele voorbeelden van goede emoji plugins voor WordPress:

Wise Chat

Emoji Autocomplete Gutenberg

Remoji

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.