Elementor koopt Layers WP

Elementor koopt Layers WP

Elementor heeft Layers WP gekocht, een WordPress site builder die voorheen werd aangeboden als een alles-in-één thema oplossing voor een zakelijke website. In een recente blogpost identificeerden Layers WP oprichters David en Marc Perel Gutenberg als de hoofdreden voor de verkoop.

Layers WP

“De komst van Gutenberg deed ons beseffen dat Layers een grote verandering nodig had om bij te blijven. Er was een enorme investering van tijd en geld nodig, dus we moesten de beste oplossing vaststellen. Na onze twenties te hebben doorgebracht met 18 uur per dag werken om mooie WordPress producten te bouwen, bereikten we een punt waarop we vonden dat het goed was om met een ander bedrijf samen te werken om Layers naar een hoger niveau te tillen.”

Elementor

Met meer dan 1 miljoen actieve installaties is Elementor marktleider op het gebied van WordPress page builders. Maar op basis van de dagelijkse installatiecijfers meent CMO Ben Pines dat dit cijfer dichter tegen de 2 miljoen aanligt. Sinds de lancering van het bedrijf in juni 2016, is Elementor gegroeid van 6 werknemers tot 55 werknemers.

Elementor Blocks for Gutenberg

Elementor was goed voorbereid voor de komst van Gutenberg in WordPress 5.0. Terwijl veel andere page builders nog steeds aan het bedenken zijn hoe ze verder moeten met de nieuwe editor, heeft Elementor al in oktober 2018 een Elementor Blocks for Gutenberg plugin uitgebracht. Deze plugin maakt het mogelijk voor gebruikers om elk Elementor template met één muisklik in Gutenberg in te voegen.

WP Layers thema collectie

Elementor heeft alle 11 WP Layers thema’s gratis uitgebracht. Pines zegt dat ze overwegen om de thema’s op WordPress.org te zetten, zodat ze makkelijker te vinden zijn. Alle thema’s zijn inmiddels geüpdatet, zodat ze volledig compatibel zijn met zowel Gutenberg als Elementor. Bestaande Layers klanten zullen twee maanden ondersteuning ontvangen, waarna de ondersteuning wordt overgedragen aan de WP Layers community.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.