Dark Mode wordt misschien onderdeel van WordPress core

Dark Mode wordt misschien onderdeel van WordPress core

Daniel James is het afgelopen jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de Dark Mode plugin voor WordPress. De plugin, die inmiddels meer dan 1.000 actieve installaties heeft, vervangt de witte en grijze kleuren in de WordPress backend met donkere kleuren die rustiger zijn voor je ogen.

Wat doet Dark Mode precies?

Dark Mode heeft geen hoge contrast modus, het is geen nieuw kleurenschema voor de backend, en het is geen tool die mensen met zichtsproblemen helpt. Maar doet deze plugin dan wel precies? Wel, WordPress heeft standaard acht admin kleurenschema’s. Kleurenschema’s worden echter alleen toegepast op de WordPress sidebar en Admin toolbar. De plugin, daarentegen, wordt toegepast op het content-gebied van het Dashboard. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om Dark Mode en een Admin Kleurenschema tegelijk te gebruiken.

dark mode

dark mode

Voordelen 

Dark Mode is niet alleen esthetisch aantrekkelijk. Het is ook rustiger voor je ogen, met name na zonsondergang. En afhankelijk van de scherm technologie zijn de donkerdere kleuren ook veel energiezuiniger. Een donkere modus wordt steeds populairder. Eerder dit jaar kondigde Apple al aan dat hun eigen donkere modus beschikbaar zal zijn in MacOS Mojave.

Onderdeel van de WordPress Core?

Dark Mode is vooralsnog niet compatible met Gutenberg, maar wel met TinyMCE. Vanwege de snelheid waarmee Gutenberg als plugin wordt ontwikkeld, heeft James een voorstel gepubliceerd om de plugin onderdeel te maken van de WordPress core. Dit maakt het makkelijker om compatibiliteit met Gutenberg te realiseren. Op basis van de reacties op het voorstel is er wel degelijk interesse in een Dark Mode optie in WordPress.

Wat denk jij?

Zou jij graag zien dat Dark Mode onderdeel wordt van de WordPress core? Heb je het al uitgeprobeerd? En maak je zelf gebruik van het standaard admin kleurenschema, of geef je de voorkeur aan een van de alternatieven? Laat het ons weten in de reacties!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.