WordPress community helpt gedupeerden Pipdig schandaal

WordPress community helpt gedupeerden Pipdig schandaal

Vorige week berichtten we al dat de Pipdig P3 plugin onethische code bevatte. Zelfs na een update bleek de ingebouwde Kill Switch nog steeds te werken. Het Pipdig schandaal krijgt nu een staartje. Meerdere autoriteiten zijn over de wanpraktijken van het bedrijf ingelicht. De hosting provider van Pipdig heeft de malafide code in bepaalde bestanden proactief uitgeschakeld. Het hostingbedrijf is ook een eigen onderzoek gestart naar Pipdig.

Pipdig schandaal: “Geen geld terug”

Verzoeken van klanten die hun geld terug willen, zijn door Pipdig afgewezen onder het mom van hun “geen geld terug” beleid. Gedupeerde Pipdig klanten hebben berichten van het bedrijf ontvangen waarin geclaimd wordt dat de recente beschuldigen “onterecht, verdraaid of opgeblazen” waren.

Klanten die in de afgelopen 180 dagen Pipdig producten hebben aangeschaft, kunnen mogelijk nog via andere kanalen hun geld terug krijgen. Op Twitter werd gesuggereerd om een dispuut te openen via PayPal, bank of creditcard provider, te verwijzen naar consumentenbescherming en bewijsmateriaal aan te leveren van de misleidende handelswijze van Pipdig.

P3 Neutraliser

Als je elke dag met WordPress werkt, dan besef je wellicht niet wat voor uitdaging het voor sommige gebruikers is om van thema te wisselen. Gelukkig zijn er val van WordPress ontwikkelaars en bloggers die nu hulp bieden aan gedupeerde Pipdig klanten die naar een nieuw thema willen overstappen.

“Ik begrijp dat bloggers die gebruik maken van Pipdig thema’s voor WordPress graag willen overstappen, maar niet beschikken over de tijd, het geld of de vaardigheden om dat meteen te doen,” schreef Mark Jaquith op Twitter. “Dus hier is P3 Neutraliser — een plugin die voorkomt dat de P3 plugin updatet of ‘naar huis belt.’” De plugin is beschikbaar op Github, inclusief stap-voor-stap instructies over hoe je moet downloaden en installeren. P3 Neutraliser is bedoeld als een lapmiddel voor gebruikers die nog bezig zijn met het overstappen naar een nieuw thema.

Alternatieven voor Pipdig thema’s

Er zijn ook Pipdig klanten die moeite hebben met het vinden van een goed alternatief voor hun huidige Pipdig thema. Freelance designer Rachel Sulek heeft daarom een Twitter thread opgezet met thema’s die vergelijkbaar zijn met de thema ontwerpen van Pipdig.

Het is natuurlijk heel vervelend voor de gedupeerde klanten, maar het Pipdig schandaal laat wel weer zien hoe behulpzaam de WordPress community is!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.