Bouw stap voor stap je eigen website met de WordPress handleiding

Bouw stap voor stap je eigen website met de WordPress handleiding

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een website. Niet alleen bedrijven en zelfstandig ondernemers, maar ook sportverenigingen, hobbyisten, bloggers en mensen die simpelweg graag hun verhaal kwijt willen. Waar de één er voor kiest om een professional in te huren voor het bouwen van zijn of haar eigen website, bouwt de ander die liever zelf. Voor degenen die het graag zelf willen doen is WordPress een geweldig platform. WordPress werd in de eerste instantie ontwikkeld als blogplatform. Inmiddels is het echter ontwikkeld tot een volwaardig Content Management Systeem.

Maar liefst 23 procent van alle websites op het internet draait op WordPress, wat het tot het populairste platform ter wereld maakt. Het biedt volop mogelijkheden voor programmeurs en web developers, maar ook voor mensen die van websites maken geen kaas hebben gegeten. Voor beide groepen is er een geweldige (Nederlandstalige!) handleiding ontwikkeld: de WordPress Handleiding.

WordPress-Handleiding-van-WP-Handleiding-voor-wordpress-4.3.1

Doelgroep

Beginners zullen uitstekend uit de voeten kunnen met de WordPress Handleiding. In de eerste paar hoofdstukken wordt het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org uitgelegd, leer je wat je moet weten met betrekking tot WordPress installeren, en wordt je bekend gemaakt met het gebruik van het WordPress Dashboard. Stap voor stap leer je hoe je een professionele WordPress website maakt. Alle basis functionaliteiten worden behandeld, maar de WordPress Handleiding zal gevorderde WordPress gebruikers ook niet vervelen; de hoofdstukken verderop in het boek gaan dieper in op de geavanceerde opties van WordPress.

Inhoud

In de handleiding wordt aandacht besteedt aan alle basis-aspecten van het gebruiken van WordPress, waaronder hosting, het inlogproces, het WordPress Dashboard, de algemene instellingen, het toevoegen van gebruikers, thema’s, menu’s, het plaatsen van berichten en het toevoegen van mediabestanden. Maar er wordt ook ingegaan op reacties, links, zoekmachine optimalisatie, plugins en widgets. Werkelijk alle onderwerpen komen aan bod. 

Format

De WordPress Handleiding is een e-boek dat zowel op desktop computers en laptops als op tablets en smartphones geopend kan worden. Het zijn gecertificeerde PDF bestanden, die na het downloaden direct geopend kunnen worden met de gratis Adobe Reader software.

Updates

Wanneer je de WordPress Handleiding aanschaft, ben je gedurende de 6 maanden erna verzekerd van updates. Zo weet je altijd dat je de nieuwste versie van de handleiding in je bezit hebt.

Support voor vragen

Wanneer je na het lezen van de WordPress handleiding nog hulp nodig hebt, dan krijg je als WP Handleiding klant voordelig support. De specialisten van WP Handleiding beantwoorden graag al je vragen.

Gebruik van de WordPress handleiding

Eén van de grote voordelen van de WordPress Handleiding is dat er gebruik wordt gemaakt van een logische opbouw. Als je een beginner bent, kun je het e-boek in principe van voor naar achter doorwerken. Ben je al redelijk bekend met de basis van WordPress, dan kun je meteen doorbladeren naar de hoofdstukken die voor jou van toepassing zijn. Voor gevorderde WordPress developers is de handleiding een prettig naslagwerk waar je altijd op kunt terugvallen als je even vastloopt.

De WordPress Handleiding is hier te downloaden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.