3 admin thema’s om het WordPress Dashboard te customizen

3 admin thema’s om het WordPress Dashboard te customizen

Wist je dat je de kleuren van het zwart met grijze WordPress Dashboard dat we allemaal kennen eenvoudig kunt aanpassen? Dat doe je door op je Dashboard naar Gebruikers > Je profiel te gaan. Hier kun je het kleurenschema veranderen. Maar soms is het veranderen van de kleuren niet genoeg. Bijvoorbeeld als je WordPress websites bouwt voor cliënten. In dat geval biedt een admin thema je de mogelijkheid om de backend te ‘rebranden’. Maar het kan je ook helpen om de backend te simplificeren, zodat het gebruiksvriendelijker voor hen is. We hebben een aantal admin thema’s op een rijtje gezet waarmee je het WordPress Dashboard een compleet nieuwe look kunt geven.

Admin thema’s voor WordPress

#1. First ($21)admin thema's

Het First admin thema geeft je diverse backend opties om mee te spelen. Zo kun je de admin balk bovenin het scherm customizen en de footer tekst aanpassen. Daarnaast heb je meerdere kleurenschema’s om uit te kiezen. First is niet het meest uitgebreide premium admin thema dat er is, maar het kan wel een groot aantal veelvoorkomende problemen oplossen. Tegen een heel redelijke prijs.

Meer info

#2. WPShapere ($10)admin thema's

WPShapere geeft je een aanzienlijke mate van flexibiliteit als het aankomt op het veranderen van de WordPress backend. Zo zijn er tal van opties om het uiterlijk van de login pagina aan te passen. Ook heb je volledige controle over de volgorde en het uiterlijk van het admin menu. Met ondersteuning voor white label branding, Multisite en WooCommerce, is WPShapere een van de betere admin thema’s. En dat voor slechts $10!

Meer info

#3. Legacy ($23)admin thema's

Legacy is een white label WordPress admin thema met 20 ingebouwde varianten om uit te kiezen. Maar je kunt ook zelf een volledig custom admin thema creëren! De plugin geeft je volledige controle over de menu content en layout en helpt je bij het ontwerpen van custom inlog schermen. Legacy werkt tevens prima samen met BuddyPress, Multisites, bbPress, WooCommerce en Gravity Forms.

Meer info

 

Lees ook: De WordPress admin balk verbergen

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.