Deze WordPress thema’s maken al gebruik van blokpatronen

Deze WordPress thema’s maken al gebruik van blokpatronen

Het systeem van blokpatronen dat een week geleden in WordPress 5.5 “Eckstine” geïntroduceerd werd, heeft de potentie om de ontwikkeling van WordPress thema’s te revolutioneren. Op dit moment staan er nog maar drie thema’s met blokpatronen in het officiële thema directory. Laten we hier eens een blik op werpen!

3 WordPress thema’s met blokpatronen

Cordero

Het Cordero thema van UXL Themes is geüpdatet met een aantal blokken. Leuk hieraan is dat ze ook een custom ‘Cordero’ blokpatroon categorie hebben toegevoegd. Zoals je misschien wel weet kunnen blokpatronen in meerdere categorieën bestaan, maar het is wel handig als alle custom blokpatronen van een thema verzameld zijn in één categorie. De blokpatronen van Cordero zijn voornamelijk gericht op het creëren van zakelijke layouts, met onder andere een aantal hero-patronen, features/diensten boxen en prijstabellen.

Inclusive

Het Inclusive thema, dat ontwikkeld werd door Themes Team vertegenwoordigster Carolina Nymark, onderscheid zich van andere WordPress thema’s vanwege de uitstekende toegankelijkheidsfeatures. Ook Inclusive is recentelijk geüpdatet met meerdere blokpatronen. De meest interessante daarvan zijn de twee-kolom patronen met zijbalken; eentje aan de linkerkant en eentje aan de rechterkant. Beide blokpatronen hebben een hoofdkolom voor custom content. De zijbalk-kolom is standaard voorzien van widget blokken. Als je een beetje met dit thema gaat spelen, krijg je al een goed beeld van hoe full-site editing er straks uit gaat zien in WordPress.

Deejay

Het derde thema dat gebruik maakt van blokpatronen is eveneens ontwikkeld door Nymark. Haar Deejay thema voegt één blokpatroon toe die het mogelijk maakt om een DJ profielgedeelte op je site aan te maken. Het blokpatroon combineert onder andere kolommen, sociale iconen, een lijstje van de meest recente blogberichten en een video embed. Het is nooit makkelijk om een van de eerste ontwikkelaars te zijn die met een nieuwe feature experimenteert, maar Nymark heeft een mooi begin gemaakt waar andere thema ontwikkelaars zich door kunnen laten inspireren.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.