3 eco-vriendelijke WordPress thema’s voor 2021

3 eco-vriendelijke WordPress thema’s voor 2021

Gisteren gingen we in op duurzaam web development en lieten we zien hoe je kunt checken hoe groen jouw WordPress site is. Heb je inmiddels besloten om je website te verduurzamen of een nieuwe groene site te bouwen? Dan zijn er meerdere zaken om rekening mee te houden. Een daarvan is het thema dat je gebruikt. De meest eco-vriendelijke WordPress thema’s zijn relatief minimalistisch en maken zo min mogelijk gebruik van onder andere CSS, JavaScript, zware afbeeldingen, video en sidebars. Hoe meer vet je kunt wegsnijden, hoe beter! Om je een eindje op weg te helpen hebben we 3 eco-vriendelijke WordPress thema’s voor je op een rijtje gezet. 

3 eco-vriendelijke thema’s voor 2021

#1. Susty

In 2018 schreven we al over SustyWP, de website van Automattic software ontwikkelaar Jack Lenox. De homepage is slechts 7 kb en scoort 100/100 op performance via Google’s Lighthouse. De site heeft een gemiddelde Time To First Byte (TTFB) van 0.15 seconden en is volledig gerendered in 0.5 seconden. Lenox heeft het Susty thema dat hij voor zijn site bouwde ook gratis beschikbaar gesteld op GitHub, dus jij kunt het ook gebruiken voor je site!

Meer info

#2. EcoCoded

Zoals de naam van dit thema al aangeeft is het volledig ontworpen om zo min mogelijk hulpbronnen te benutten. Met EcoCoded ben je verzekerd van een van de meest eco-vriendelijke WordPress thema’s: nette code, snelle laadtijden en standaard afbeeldingscompressie. Er is een demo om te bekijken, maar je mag het thema ook gratis uitproberen. En als het bevalt kun je voor slechts $29 upgraden naar de premium versie. 

Meer info 

#3. GeneratePress

Mocht je toch behoefte hebben aan wat meer mogelijkheden, kijk dan eens naar GeneratePress. Dit lichtgewicht thema is gefocust op snelheid en usability. Alles dat niet noodzakelijk is, wordt niet geladen. Een nieuwe GeneratePress installatie voegt slechts 10kb toe aan je pagina. De ontwikkelaars hebben veel aandacht besteedt aan het naleven van de WordPress programmeerstandaarden, waardoor het thema compatibel is met alle goedgecodeerde WordPress plugins – inclusief WooCommerce. Het thema heeft meer dan 300.000 actieve installaties en bijna alleen maar 5-sterren beoordelingen. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.