10 WordPress feitjes die je nog niet kende

10 WordPress feitjes die je nog niet kende

De eerste WordPress versie werd uitgebracht op 27 mei 2003. Inmiddels is WordPress uitgegroeid het meest gebruikte content management systeem. Om aan te geven hoe indrukwekkend dat is, hebben we 10 leuke WordPress feitjes voor je verzameld die je waarschijnlijk nog niet kende.

10 WordPress feitjes

#1. Matthew Mullenweg was pas 19 jaar oud toen hij WordPress creëerde. Zijn project was gebaseerd op b2/cafelog blogging software.

#2. Terwijl we dit artikel schrijven, is de nieuwste versie van WordPress 7.773.003 keer gedownload!

#3. 24,4% van alle websites zijn gemaakt met behulp van WordPress. Dat betekent dat 58,8% van alle websites die van een content management systeem zijn voorzien op WordPress draaien.

#4. In augustus 2015 publiceerden WordPress gebruikers gemiddeld 1,747,737 posts per dag! Dat komt neer op ongeveer 1200 blogberichten per minuut (moet je nagaan: in een minuut knipperen we gemiddeld 15 tot 20 keer met onze ogen!)

#5. Mensen zijn dol op reageren. Volgens WordPress statistieken worden er ongeveer 1.118 reacties per minuut geplaatst!

#6. De aanpassingsmogelijkheden zijn eindeloos met WordPress. De WordPress database beschikt over meer dan 40.000 gratis plugins, die samen 1.033.099.000 keer zijn gedownload.

#7. Dagelijks komen er maar liefst 50.000 nieuwe WordPress websites bij.

#8. Alle WordPress blogs bij elkaar hebben maandelijks zo’n 22,3 miljard pageviews.

#9. Als je een WordPress ontwikkelaar bent, dan moet je wel vrolijk worden van de volgende cijfers: Een aantal ontwikkelaars bij ThemeForest, één van de meest populaire marktplaatsen voor premium WordPress thema’s, zijn miljonair geworden. Het meest populaire thema, Avada, is maar liefst 159.179 keer verkocht. Het thema kost $59, dus de ontwikkelaars hebben met dat ene thema genoeg geld verdiend om de rest van hun leven op te teren.

#10. Ook plugin ontwikkelaars doen het goed. Visual Composer is de meest gedownloade plugin op Code Canyon. De plugin kost $34 en is 87,872 keer gedownload. Ja, die heeft dus bijna 3 miljoen dollar opgebracht!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.