Het nieuwe WordPress Photo Directory is 100% open source

Het nieuwe WordPress Photo Directory is 100% open source

Tijdens de State of the Word 2021 toespraak kondigde Matt Mullenweg het nieuwe WordPress Photo Directory aan. WordPress’ eigen stockfoto site is nog niet officieel gelanceerd, maar staat wel al live. Dit is goed nieuws voor iedereen die worstelt met het vinden van auteursrechtenvrije afbeeldingen; het nieuwe directory is namelijk 100% open source.

Over het WordPress Photo Directory

Op dit moment staan er iets meer dan 400 foto’s in het WordPress Photo Directory, welke onder de CC0 licentie (public domain) gebruikt kunnen worden. Dat is natuurlijk nog maar heel weinig. Maar iedereen met een account kan eigen foto’s indienen, dus er zullen er geleidelijk aan steeds meer bijkomen. Wanneer je op een foto klikt, krijg je alle informatie te zien die er over die foto beschikbaar is, inclusief categorieën en tags. Elke foto kan op verschillende afmetingen gedownload worden. En dat kan direct; je hoeft niet eerst een account aan te maken. De zoekfunctie werkt prima, al zou een overzicht van de verschillende categorieën ook wel prettig zijn voor degenen die liever op die manier browsen.

100% open source

Ik schrijf zelf dagelijks artikelen waarvoor ik ook afbeeldingen nodig heb. Het vinden van die afbeeldingen blijkt – afhankelijk van het onderwerp – steeds weer een flinke uitdaging te zijn. Ja, er zijn sites met gratis stockfoto’s voor je WordPress site. Het probleem is dat veel daarvan, in de eerste instantie begonnen als open source websites met afbeeldingen die vrij te gebruiken waren, steeds meer beperkende licenties invoeren. De ene na de andere open source site verdwijnt. En bij de sites die over zijn gebleven, moet je steeds heel goed controleren of je een foto wel mag gebruiken voor jouw specifieke toepassing. WordPress.org heeft nu de mogelijkheid om iets unieks op te zetten: een foto-deel site die 100% open source is en daar nooit iets aan zal veranderen. Dus mocht je een bijdrage willen leveren: zeker doen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.