Top 5 sites met gratis stockfoto’s voor je WordPress site

Top 5 sites met gratis stockfoto’s voor je WordPress site

Een van de grootste fouten die je kunt maken met een WordPress site is klakkeloos content van andere sites kopiëren. Dat geldt niet alleen voor tekst (Google straft duplicate content hard af!) maar ook voor afbeeldingen. Natuurlijk wil je een mooie foto bij je nieuwe blogartikel zetten, of in de header van je pagina – en dat is ook zeker aan te raden. Maar zorg dan wel dat je het recht hebt om die foto te gebruiken. Moet je dan voor elke foto betalen? Niet per se! Er zijn namelijk ook sites met gratis stockfoto’s voor je WordPress site. Hieronder een selectie van onze favorieten. Voeg ze meteen toe aan je bladwijzers en maak er gebruik van. Als je zeker weet dat je rechtenvrije foto’s gebruikt, kun je een hoop problemen voorkomen!

De beste sites met gratis stockfoto’s

#1. Unsplash

Unsplash is de site die ik zelf het vaakst gebruik. Wat begon als een Tumblr blog met professionele ‘leftover’ foto’s (die gemaakt waren bij fotoshoots maar uiteindelijk niet werden gebruikt) is uitgegroeid tot een stand-alone site met miljoenen gratis stockfoto’s – allemaal rechtenvrij. In tegenstelling tot sommige andere stockfoto sites werkt de zoekfunctie van Unsplash erg goed. 

Tip: Er is inmiddels ook een officiële Unsplash plugin voor WordPress gelanceerd.

Ga naar Unsplash

#2. Pexels

Op Pexels vindt je gratis stockfoto’s met twee verschillende licenties: Pexels License en Creative Commons Zero. Met beide licenties mag je de foto’s gebruiken en bewerken voor commerciële doeleinde. En hoewel het niet verplicht is om de fotograaf erbij te vermelden, is het natuurlijk wel zo netjes!

Ga naar Pexels

#3. Pixabay

Pixabay afbeeldingen zijn gelicenseerd onder Creative Commons Zero, wat betekent dat je de foto’s mag gebruiken zonder de maker om toestemming te vragen. Naast foto’s kun je op deze site ook illustraties, video’s en muziek vinden, allemaal rechtenvrij.

Ga naar Pixabay

#4. Splitshire

Splitshire begon als een side project van Daniel Nanescu, die in tien jaar tijd duizenden foto’s had gemaakt. Hij vond het zonde dat ze allemaal lagen te ‘verstoffen’ op zijn harde schijf, dus lanceerde hij in 2014 Splitshire met als doel ze gratis weg te geven. Inmiddels is Splitshire uitgegroeid tot een van de beste sites met gratis stockfoto’s voor je WordPress site.

Ga naar Splitshire

#5. StockSnap.io

Ook StockSnap.io mag niet ontbreken in onze lijst van sites met gratis stockfoto’s voor je WordPress site. Je kunt gebruik maken van de zoekfunctie door een zoekterm in te vullen, of browsen op categorie.Er worden elke week honderden nieuwe high res stockfoto’s toegevoegd, dus je hebt altijd een fris en actueel aanbod om uit te kiezen.

Ga naar StockSnap.io

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.