Officiële Unsplash plugin voor WordPress gelanceerd

Officiële Unsplash plugin voor WordPress gelanceerd

Unsplash heeft haar eigen officiële WordPress plugin gelanceerd. De Unsplash plugin werd ontwikkeld in samenwerking met XWP en creëert een naadloze verbinding tussen de WordPress editor en de 1 miljoen+ gratis rechtenvrije afbeeldingen in de Unsplash bibliotheek.

Wat is Unsplash?

Voor degenen die er niet bekend mee zijn: Unsplash werd opgericht in 2013 door de Canadese Mikael Cho en was een van de pioniers van het copyright-vrije fotografie model. De website richt zich op het delen van stockfoto’s onder hun eigen Unsplash licentie. De bibliotheek bestaat op het moment uit meer dan 1.5 miljoen foto’s, welke zijn ingediend door meer dan 110.000 fotografen.

Over de officiële Unsplash plugin

Gebruikers kunnen met de nieuwe Unsplash plugin emakkelijk vanuit het custom blok naar afbeeldingen zoeken en deze toevoegen. Alt tekst en andere meta data worden automatisch ingevuld. De geselecteerde afbeeldingen worden gedownload en aan de WordPress media bibliotheek toegevoegd. Je hoeft het WordPress dashboard dus niet meer te verlaten, zoals je voorheen deed als je afbeeldingen van Unsplash.com haalde.

unsplash plugin

Andere plugins voor Unsplash

Er waren al andere methodes om relatief makkelijk gebruik te maken van Unsplash afbeeldingen, zoals met de Instant Images plugin. Unsplash mede-oprichter Luke Chesser vertelde echter dat de meeste bestaande plugins de afbeelding naar de WordPress media bibliotheek uploaden en deze als een standaard afbeelding behandelen. Dat brengt echter een aantal problemen met zich mee. Zo gaat de meta data – met onder andere de naamsvermelding van de fotograaf – verloren. Ook kan het best wat tijd kosten voordat de server de afbeelding heeft gedownload en weer geüpload heeft.

Uitstekende integratie met de blok editor

De officiële Unsplash plugin voor WordPress lost de hierboven genoemde problemen op. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van de Unsplash CDN, zodat de afbeeldingen geoptimaliseerd worden aangeleverd. De plugin voert alles onzichtbaar op de achtergrond uit, en de uitstekende integratie met de blok editor zorgt ervoor dat het aanvoelt alsof het standaard in de WordPress core hoort. Kortom, een aanrader voor iedereen die regelmatig gebruik maakt van rechtenvrije foto’s.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.