WordPress 5.9 “Josephine” is nu beschikbaar

WordPress 5.9 “Josephine” is nu beschikbaar

WordPress 5.9 “Josephine” is nu beschikbaar. Deze release is vernoemd naar de Amerikaanse jazzzangeres Josephine Baker, die zich inzette voor de mensenrechten en ervan overtuigd was dat alle mensen in harmonie konden samenleven – net zoals de verschillende instrumenten in een jazzband samen muziek maken. Hieronder belichten we de belangrijkste vernieuwingen in de update.

Full-Site Editing

Niet-technische WordPress gebruikers kregen jarenlang het advies om weg te blijven bij de Thema Editor; ze werden gewaarschuwd dat aangebrachte wijzigingen in de code hun websites kapot kon maken. Het debuut van de Site Editor is het begin van een nieuw tijdperk in het bewerken van WordPress thema’s. Het stelt gebruikers in staat om binnen een visuele interface thema’s en thema onderdelen te bewerken, zonder de risico’s die gepaard gingen met het rommelen in template code. Het bouwen van websites gaat nu op dezelfde manier als het opzetten van blogberichten met de Gutenberg editor.

Twenty Twenty-Two

Het is inmiddels traditie dat er bij elke grote WordPress release een nieuw standaard thema geïntroduceerd wordt. Het Twenty Twenty-Two thema is echter niet het zoveelste standaard thema; het is het eerste standaard blokthema en een gloednieuwe manier om met WordPress thema’s aan de slag te gaan. Twenty Twenty-Two bevat een collectie met kant-en-klare kleurenpaletten en een breed scala aan blokpatronen voor het bouwen van allerlei creatieve layouts. Het thema is ontworpen om de eindeloze mogelijkheden van FSE te laten zien. En omdat de layouts volledig naar jouw wensen kunnen worden aangepast, kunnen we rustig stellen dat Twenty Twenty-Two het meest multifunctionele standaard WordPress thema tot nu toe is.

Blok thema’s

Twenty Twenty-Two is niet het enige WordPress thema dat gebouwd is voor Full-Site Editing. Er staan nog meer blok thema’s in het Thema Directory op WordPress.org, en dat aantal zal de komende tijd flink groeien. Als je een blok thema installeert en activeert, heb je de Customizer niet meer nodig. Lees meer over blok thema’s in WordPress 5.9.

blok thema’s in WordPress 5.9

Meer weten over WordPress 5.9 “Josephine”?

We raden aan om meteen te updaten naar de nieuwste WordPress versie. Voor meer informatie over alle nieuwe features, verbeteringen en bug fixes in WordPress 5.9 kun je de officiële release post op WordPress.org raadplegen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.