Een eerste blik op het Twenty Twenty-Two thema

Een eerste blik op het Twenty Twenty-Two thema

Het is inmiddels traditie dat we bij de laatste grote WordPress update van het jaar een nieuw standaard thema tot onze beschikking krijgen. Zo ging de release van WordPress 5.6 “Simone” in december 2020 gepaard met de lancering van het Twenty Twenty-One thema. Bij WordPress 5.9, dat gepland staat voor december 2021, krijgen we het Twenty Twenty-Two thema. We hebben hoge verwachtingen, want Twenty Twenty-Two wordt volgens WordPress contributors “het meest flexibele standaard thema dat ooit voor WordPress is gebouwd.”

 Design van het Twenty Twenty-Two thema

Net als zijn voorganger Twenty Twenty-One worden er bij het nieuwe standaard WordPress thema relatief gewaagde designkeuzes gemaakt, gebaseerd op een centraal thema. De eerste screenshots laten illustraties van vogels zien, gecomplimenteerd met het Source Serif Pro lettertype voor titels en een breed scala aan blokpatronen om schitterende layouts mee te maken: 

Kleuren

Naast de verschillende layouts die voor het thema worden ontworpen, zal Twenty Twenty-Two zes kant-en-klare kleurenpaletten bieden. Reigstad deelde een video waarin te zien is hoe je het thema met deze kleurenpaletten een compleet andere uitstraling kunt geven. 

Ontwikkeling

Twenty Twenty-Two wordt onder leiding van Kjell Reigstad ontwikkeld op GitHub tot het klaar is om in de WordPress core geïntegreerd te worden. “Twenty Twenty-Two zal gebruik maken van een breed netwerk van pagina templates, headers, footers en andere patronen zodat gebruikers zich het thema gemakkelijk eigen kunnen maken,” schreef Reigstad, die voorspelt dat we straks meer mogelijkheden krijgen dan ooit tevoren. “Met de intrede van Full-Site Editing en Globale Stijlen veranderen thema’s structureel en functioneel, waardoor er veel meer aanpassingsmogelijkheden komen dan waar gebruikers tot dusver aan gewend zijn,” schreef hij. “Om deze nieuwe mogelijkheden te benutten is Twenty Twenty-Two ontworpen om het meest flexibele standaard thema te worden dat ooit voor WordPress is gebouwd.”

Positieve reacties

Onder andere op Twitter kwamen enorm veel positieve reacties op de eerste voorvertoningen van het Twenty Twenty-Two thema. Veel gebruikers waren blij om een standaard WordPress thema te zien dat voor zoveel verschillende toepassingen gebruik kan worden. De meeste standaard WordPress thema’s waren of alleen voor een beperkt aantal scenario’s geschikt, of lieten qua design simpelweg veel te wensen over. Maar Twenty Twenty-Two is ontworpen vanuit de gedachte dat het standaard uiterlijk voor de meeste mensen niet de eindbestemming is. “Iedereen verdiend een oprecht unieke website, gebouwd op een solide, goed ontworpen basis,” schreef Reigstad, “en Twenty Twenty-Two streeft ernaar om hen dit te helpen realiseren.”

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.