WordPress 4.9.8 is uit

WordPress 4.9.8 is uit

WordPress 4.9.8 is nu beschikbaar. Deze onderhoudsupdate repareert 46 bugs en bevat tevens een aantal verbeteringen. We raden je dan ook aan om de update zo snel mogelijk te installeren.

WordPress 4.9.8

Zoals je al in een eerdere blogpost kon lezen, krijgt een groot deel van de gebruikers nu een “Try Gutenberg” callout in het WordPress Dashboard te zien. De callout wordt getoond aan de volgende gebruikers:

  • Als Gutenberg nietgeïnstalleerd of geactiveerd is, wordt de callout getoond aan Admin gebruikers op enkele websites, en Super Admin gebruikers op multisites.
  • Als Gutenberg geïnstalleerd en geactiveerd is, wordt de callout getoond aan Contributor gebruikers en alle gebruikers met een ‘hogere’ rol.
  • Als de Classic Editor plugin geïnstalleerd en geactiveerd is, wordt de callout voor alle gebruikers verborgen.

De update bevat tevens 18 privacy fixes die gericht zijn op het verzekeren van consistentie en flexibiliteit in de nieuwe persoonlijke data tools die in versie 4.9.6 zijn toegevoegd.

Wil je meer weten over alle problemen die met 4.9.8 zijn opgelost, dan kun je deze blogpost raadplegen.

WordPress 4.9.8 downloaden

WordPress 4.9.8 is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now om te updaten naar de nieuwste versie van het content management systeem.

WordPress Website Update Pakket

Wil je je nooit meer zorgen meer hoeven maken over WordPress updates en de veiligheid van je website(s)? Dan is het aanschaffen van het WordPress Website Update Pakket een goede investering. Met dit pakket worden de nieuwste WordPress en plugin updates altijd direct op je website geïnstalleerd. Bovendien worden eventuele functies die na een update niet meer werken, geheel kosteloos voor je hersteld. Wel zo fijn om te weten!

WordPress handleidingen

Omdat er met deze update inhoudelijk niets is gewijzigd aan de functies van het WordPress CMS, zijn alle WordPress handleidingen nog gewoon van toepassing op WordPress 4.9.8. In het geval dat er wel inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd, zullen wij de WordPress handleidingen vanzelfsprekend controleren en ze indien nodig direct aanpassen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.