5 tips om je WooCommerce shop sneller te maken

5 tips om je WooCommerce shop sneller te maken

Dankzij WordPress en WooCommerce is het makkelijker dan ooit om je eigen webshop te beginnen. Maar als je je concurrenten voor wilt blijven, is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan de snelheid van je WooCommerce shop. In dit artikel geven we 5 tips om je WooCommerce shop sneller te maken!

Tips om je WooCommerce shop sneller te maken

#1. Wees kritisch bij het toevoegen van plugins

WooCommerce biedt een uitstekende service, maar die heeft wel zijn beperkingen. Als je je webshop dynamischer en functioneler wilt maken, moet je plugins installeren. Hiermee kun je allerlei features toevoegen, zoals betalingsmethodes, een FAQ, verzendopties en nog veel meer. Er zijn meer dan 300 verschillende WooCommerce plugins om uit te kiezen, waarvan er heel veel gratis zijn. Maar als je te veel plugins installeert, kan dit een negatieve impact hebben op de laadtijd van je WooCommerce shop. Dat komt doordat plugins extra http verzoeken en database queries versturen. Het is daarom raadzaam om alleen de plugins toe te voegen die je echt nodig hebt. Twijfel je over de betrouwbaarheid van een gratis WooCommerce plugin, lees dan onze 10 tips om de kwaliteit van een gratis WordPress plugin te beoordelen.

#2. Pas de WP Memory Limit aan

Wist je dat de geheugenlimiet van WooCommerce aangepast kan worden? Deze zie je staan bij de status optie in het WooCommerce menu.

wp memory limit

De geheugenlimiet kun je aanpassen in je WP-config bestand. Je kunt het aantal MB zoveel ophogen als je wilt, maar wees wel voorzichtig; ik zou een geheugenlimiet van 96-128 MB aanraden. Hou er ook rekening mee dat de WP memory limit niet hoger mag zijn dan de PHP memory limit.

#3. Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

Ook het gebruiken van een Content Delivery Network (CDN) kan je WooCommerce shop sneller maken. Wil je hier meer over weten, lees dan ons artikel over waarom je gebruik zou moeten maken van een CDN.

#4. Kies een snelle hosting service

Geoptimaliseerde WordPress hosting is belangrijk voor de snelheid van je WordPress website, en dus ook voor je WooCommerce shop. Kies dus niet voor de eerste de beste (of de goedkoopste) hostingservice, maar vergelijk meerdere hosts met elkaar en neem de tijd om een host te vinden die aan al je eisen voldoet. Een betaalbare, betrouwbare host is bijvoorbeeld Hostnet.

#5. Optimaliseer al je afbeeldingen

Als je een WooCommerce shop beheert, zal je ongetwijfeld een hoop productafbeeldingen toevoegen. Afbeeldingen met een hoge resolutie zijn noodzakelijk om je bezoekers een goed beeld van je producten te geven, maar hoe groter de afbeeldingen, hoe langzamer de pagina laadt. Daarom is het belangrijk om al je afbeeldingen te optimaliseren. WP Smush is een prima plugin die dit automatisch voor je kan doen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.