Waarom we nog steeds het WordPress CMS gebruiken

Waarom we nog steeds het WordPress CMS gebruiken

Er zijn tegenwoordig talloze content management systemen (CMS). Sommigen komen en gaan, anderen groeien uit tot platformen die over de hele wereld gebruikt worden. Wil je weten waarom we nog steeds het WordPress CMS gebruiken? Lees dan verder!

wordpress cms

Het WordPress CMS is krachtig

Het mag dan begonnen zijn als een simpel blogplatform, WordPress is volwassen geworden. Onder de motorkap bevindt zich een uitgebreide collectie aan functionaliteiten, acties en filters, waarmee je (middels een plugin of een paar regels code) alles kunt veranderen aan de manier waarop je blog functioneert. En omdat het in PHP is geschreven, kun je als je dat wilt ook gewoon iets nieuws creëren.

Het WordPress CMS is functioneel

Wil je iets anders maken dan een blog? Dat is geen enkel probleem met WordPress. Van functionele eCommerce engines naar ledenwebsites, er is altijd wel een plugin of een add-on waarmee je kunt bereiken wat je wilt. De meeste plugins hebben een naadloze integratie met WordPress en zijn zeer eenvoudig in gebruik.

Het WordPress CMS heeft een grote gemeenschap

Er staan duizenden geweldige programmeurs, ontwerpers en conceptontwikkelaars achter de schermen om ervoor te zorgen dat jij als gebruiker het best mogelijke product tot je beschikking hebt. Deze mensen zijn constant bezig met het testen, verbeteren en bespreken van nieuwe features, het repareren van bugs en het schrijven van handleidingen.

Het WordPress CMS is veilig

Er zullen natuurlijk mensen zijn die dit tegenspreken, maar het WordPress CMS is net zo veilig als ieder ander platform. Dagelijks zijn mensen bezig met het verbeteren van de veiligheid. Wanneer er wel sprake is van een veiligheidskwestie, wordt dit meestal veroorzaakt door een installatie of plugin die niet up-to-date is, of een probleem dat bij de hosting ligt. En dat brengt ons bij het volgende punt…

Het WordPress CMS is makkelijk te updaten

WordPress heeft haar update strategie afgekeken van de App Store: kwestie van op de update knop klikken en je krijgt de nieuwe versie snel en moeiteloos binnen. Daarbij zijn er tal van (gratis) oplossingen voor het maken van backups.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.