CoBlocks 1.9.5 voegt 4 nieuwe blocks toe

CoBlocks 1.9.5 voegt 4 nieuwe blocks toe

CoBlocks, een collectie van page builder blocks die recentelijk werd opgekocht door GoDaddy, heeft in versie 1.9.5 vier nieuwe blocks toegevoegd. CoBlocks 1.9.5 is de eerste grote update sinds GoDaddy de plugin van Rich Tabor kocht.

Gallery blocks

CoBlocks 1.9.5 integreert de drie gallery blocks (Masonry, Stacked en Carousel) van de Block Gallery plugin met CoBlocks. Er is een migratiepas voor gebruikers om hun bestaande Block Gallery blocks naar CoBlocks gallery blocks te converteren. Block Gallery is nog steeds beschikbaar op WordPress.org als aparte plugin. En met 5.000 actieve installaties heeft Block Gallery zelfs nog meer installaties dan CoBlocks, die er 4.000 heeft. Tabor zei dat zijn team nog aan het overleggen is of ze de plugin in de toekomst zullen verwijderen.

“CoBlocks is al een verzameling van blocks die de block editor naar een hoger niveau tillen. Het brengt gallery blocks naar de core en verlaagt zo de drempel voor mensen die CoBlocks al geïnstalleerd hebben,” zei Tabor. “In plaats van dat mensen twee plugins moeten installeren, activeren en onderhouden, hebben ze er maar één nodig. Bovendien is het veel makkelijker om ze collectief onder één dak te onderhouden, omdat de twee plugins veel componenten delen.”

Nieuw Form block

Naast het integreren van de gallery blocks introduceert CoBlocks 1.9.5 ook een nieuw Form block. Dit stelt gebruikers in staat om direct binnen in de editor een eenvoudig formulier te customizen. Het block bevat velden voor naam, email en een bericht, maar biedt niet de mogelijkheid om nieuwe velden aan te maken of de bestaande velden te veranderen in andere type velden. Daarvoor is een dedicated formulier plugin nodig.

Overige verbeteringen in CoBlocks 1.9.5

CoBlocks 1.9.5 voegt officiële ondersteuning toe voor Gutenberg 5.7 en bevat daarnaast ook nog een aantal kleine aanpassingen en bug fixes. Uiteraard blijft het team doorwerken aan nieuwe blocks om toe te voegen. Volgens Tabor kijken ze momenteel naar een manier om het toevoegen van kaarten te vergemakkelijken (een beter Map block). Ook zijn ze bezig met het ontwikkelen van een systeem waarmee restaurants menu’s kunnen bouwen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.