GoDaddy koopt Gutenberg-gerelateerde producten van Rich Tabor

GoDaddy koopt Gutenberg-gerelateerde producten van Rich Tabor

GoDaddy heeft CoBlocksThemeBeansBlock Gallery en Block Unit Tests gekocht. Oprichter Rich Tabor gaat als Senior Product Manager of WordPress Experience bij GoDaddy aan de slag. Hij zal een team leiden dat gewijd is aan het begrijpen van de behoeften van gebruikers en het uitbreiden van de Gutenberg-gerelateerde producten van het bedrijf.

Voor gebruikers voorlopig weinig veranderingen

Alle commerciële thema’s in de ThemeBeans catalogus zijn nu gratis beschikbaar op GitHub. Huidige klanten zijn nog tot en met 8 april 2020 verzekerd van thema ondersteuning en updates.

Volgens Aaron Campbell, GoDaddy’s hoofd van de afdeling WordPress Ecosystem & Community, zal CoBlocks gewoon gratis beschikbaar blijven op WordPress.org. De plugin heeft momenteel meer dan 3.000 actieve installaties en een gemiddelde beoordeling van 4.7 sterren.

“Er zal niets aan de plugin veranderen, behalve dat hij zal worden toegevoegd aan de GoDaddy account op .org,” zei Campbell. “Mogelijk wordt hij in de toekomst hernoemd of geherpositioneerd, maar dat is nu nog niet bekend. En ja, de plugin blijft gewoon in het WordPress.org directory staan en is voor iedereen beschikbaar, niet alleen voor GoDaddy klanten (en we zijn van plan om meer toe te voegen naarmate we nieuwe blocks ontwikkelen).”

Gutenberg-gerelateerde producten

GoDaddy heeft de afgelopen jaren een handvol WordPress bedrijven en diensten opgekocht, waaronder ManageWP, Sucuri en WP Curve. Tabors producten zijn echter de eerste Gutenberg-gerelateerde aankopen voor het bedrijf.

“Ik denk dat het betekent dat het WordPress ecosysteem belangrijk is, dat het volwassen wordt, en vooral – dat het beweegt en verandert,” zei Tabor. “Gutenberg heeft veel verandert in WordPress. Het is niet alleen een nieuwe editor of nieuwe interface, het is een heel nieuw systeem dat een heleboel nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Bedrijven als GoDaddy erkennen dit en het mogelijk maken van innovatie is een gezond teken van groei en volwassenheid.”

GoDaddy zal CoBlocks, ThemeBeans en Block Gallery in staat stellen om sneller te groeien en features toe te voegen die voorheen niet binnen bereik waren voor Tabors kleine team.

 

Lees ook: CoBlocks voegt nieuwe Page Building blocks toe

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.