CoBlocks voegt nieuwe Page Building blocks voor Gutenberg toe

CoBlocks voegt nieuwe Page Building blocks voor Gutenberg toe

Zoals je misschien wel weet is de nieuwe Gutenberg editor pas het begin van het Gutenberg project. Over een tijdje moet het mogelijk zijn om behalve blogposts ook volledige WordPress websites in Gutenberg te bouwen met blocks. En daar wordt al hard aan gewerkt. CoBlocks, een van de eerste block collecties voor Gutenberg, heeft in de nieuwste versie (1.6) nieuwe Page Building blocks en tools toegevoegd. ThemeBeans oprichter Rich Tabor en plugin ontwikkelaar Jeffrey Carandang hebben hun krachten gebundeld om nieuwe Row and Columns blocks en een Typography Control Panel te creëren.

Row and Column blocks

De Row and Column blocks zijn schaalbaar en kunnen naar nieuwe posities worden gesleept.

coblocks

Na het selecteren van het Row block kunnen gebruikers het aantal kolommen selecteren, en vervolgens een layout voor de row.

coblocks

Deze row layouts kunnen ook worden aangepast vanuit de Row gereedschapsbalk of het inspector zijbalk paneel.

coblocks

De Row and Column blocks zijn uitgerust met controls voor het aanpassen van de achtergrond, tekstkleur, breedte, margin en padding.

Typography Control Panel

CoBlocks 1.6 bevat tevens een nieuw Typography Control Panel met ondersteuning voor Google Fonts. Gebruikers kunnen de lettertypes customizen met ingebouwde controls voor onder andere regelhoogte, spatiering en letterdikte. Custom fonts voor headers, paragrafen en Button blocks worden ook ondersteund.

De onderstaande video toont een snelle demo van column layouts en genestelde Row blocks, alsmede een aantal andere blocks. Tabor schreef dat het team momenteel bezig is met het ontwikkelen van meer blocks, die gericht zijn op volledige pagina layouts en design. Daarnaast werken ze aan een meer geavanceerd Google Maps block, feature blocks en ‘image cards.’

 

CoBlocks zet de standaard

CoBlocks zet de standaard voor Gutenberg-powered layouts. Naarmate de WordPress core zich verdiept in een nieuwe manier van websites bouwen, zal de gebruiksvriendelijke benadering van deze plugin als inspiratie dienen voor het creëren van een intuïtieve page building ervaring.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.