10 redenen om je zakelijke website met WordPress te bouwen

10 redenen om je zakelijke website met WordPress te bouwen

WordPress werd oorspronkelijk gelanceerd als een simpel platform voor bloggers, maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste content management systeem ter wereld en wordt door vele kleine en grote bedrijven gebruikt. Maar liefst 25% van alle websites op het internet draait op WordPress.

WordPress website bouwen awesome

WordPress is dan ook dé keus voor bedrijven. Hieronder 10 redenen om je zakelijke website met WordPress te bouwen!

#1. WordPress is open source

WordPress is open source software, wat betekent dat je de broncode op elke gewenste manier mag gebruiken en veranderen. Dit biedt je niet alleen volledige controle over je zakelijke website, maar geeft je ook de vrijheid om ermee te doen wat je wil.

#2. WordPress is gemakkelijk te leren, te gebruiken en te beheren

Van de software installatie tot het beheren van je website, WordPress maakt alles super eenvoudig. Zelfs als je nog nooit een website hebt gebouwd kun je binnen no time je zakelijke website online hebben. Dankzij de vele tutorials en WordPress handleidingen kun je vrijwel alles zelf doen, zonder dat je hoeft te kunnen programmeren.

#3. WordPress biedt een breed scala aan thema’s en plugins

Dankzij alle thema’s en plugins die er beschikbaar zijn kun je je site er laten uitzien en functioneren zoals je maar wil. Je hoeft dus geen professionele programmeur in te huren om de gewenste functionaliteit aan je zakelijke website toe te voegen.

#4. WordPress is zeer SEO-vriendelijk

Omdat WordPress een ‘content first’ platform is, is het heel makkelijk voor zoekmachines om de content van WordPress websites te indexeren. Google’s Matt Cutts zei zelfs dat “WordPress automatisch talloze SEO kwesties oplost.” Hij gebruikt WordPress zelfs voor zijn persoonlijke blog.

#5. WordPress biedt talloze aanpassingsmogelijkheden

Dankzij duizenden gratis en premium thema’s en plugins, maakt WordPress het makkelijk voor gebruikers om een unieke zakelijke website te creëren. Ongeacht het soort bedrijf dat je hebt, er zijn WordPress thema’s voor elke markt. Bovendien kunnen die thema’s met slechts enkele muisklikken worden aangepast.

#6. WordPress biedt naadloze eCommerce integratie

Een andere reden om WordPress te gebruiken voor je zakelijke website is de naadloze eCommerce integratie met een bestaand blog of een bestaande website. Ideaal als je op een gegeven moment besluit om dingen online te gaan verkopen. Met een eCommerce plugin zoals WooCommerce kun je een eenvoudige websites omtoveren tot een professionele webshop, zonder dat je je website opnieuw hoeft te bouwen.

#7. WordPress heeft tal van multi-user mogelijkheden

Je weet maar nooit wanneer je bedrijf zo hard groeit dat je met meerdere personen moet samenwerken aan je zakelijke website. WordPress biedt je de mogelijkheid om verschillende rollen aan verschillende gebruikers toe te wijzen. Zo kunnen meerdere mensen bijdragen aan je site, wat het makkelijker maakt om je zakelijke website te beheren.

#8. WordPress is schaalbaar en veilig

WordPress is uitstekend bestand tegen moderne ultra-geavanceerde cyber aanvallen. De makers van WordPress nemen veiligheid zeer serieus en zijn dan ook constant bezig met het veiliger maken en updaten van de software. Daarbij zorgen hosting platforms als Microsoft Azure en Google App Engine ervoor dat je WordPress site grote pieken in je webverkeer makkelijk aankan.

#9. WordPress heeft een enorme community

Mocht je ergens vastlopen, dan staat de behulpzame WordPress community altijd voor je klaar. Via WordPress Forums kun je alle antwoorden op WordPress-gerelateerde vragen vinden. Om meer over WordPress te leren kun je blog posts lezen of een WordCamp of Meetup bezoeken.

#10. WordPress blijft groeien

WordPress wordt elke dag beter. Sinds de lancering van het platform is WordPress al meer dan 25 keer geüpdate. De beste ontwikkelaars werken dagelijks aan het verbeteren van de software om ervoor te zorgen dat WordPress het meest krachtige, flexibele en veilige content management systeem blijft.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.