Zo laat je zien dat je WordPress webshop betrouwbaar is | WP Handleiding

Zo laat je zien dat je WordPress webshop betrouwbaar is

Een WordPress webshop maken is tegenwoordig iets dat vrijwel iedereen kan doen. Maar voordat een bezoeker een bestelling plaatst via je WordPress webshop, moet je laten zien dat je WordPress webshop betrouwbaar is. Het is jouw verantwoordelijkheid om een veilige winkelomgeving en ervaring te creëren – maar hoe laat je je bezoekers zien dat je dat gedaan hebt?

5 manieren om te laten zien dat je WordPress webshop betrouwbaar is

#1. Installeer een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat installeren op je WordPress site en WordPress https instellen voor jouw website is natuurlijk een no-brainer! SSL is essentieel voor het versleutelen van de data die tussen je webshop en je klanten wordt uitgewisseld, en dus de eerste stap om te laten zien dan je WordPress webshop betrouwbaar is.

#2. Kies een goede security plugin

In theorie kun je WordPress beveiligen zonder security plugins, maar waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Plugins zoals Wordfence en Jetpack Security bevatten alle tools die je nodig hebt om je WordPress site te beschermen tegen malware, brute force aanvallen te voorkomen en real-time bedreigingen te detecteren.

#3. Zet trust badges in de footer

Trust badges zijn prima signalen om je toewijding aan veiligheid en privacy te laten zien. Veel gebruikte badges zijn de logo’s van SSL-certificaten, betalingsproviders (iDeal, Klarna, PayPal, etc.) en keurmerken (zoals het Trusted Shops of Thuiswinkel.org keurmerk). Denk ook aan technische certificaten en specifieke branche-gebonden trust badges, zoals het Leaping Bunny keurmerk voor dierproefvrije producten. Het spreekt voor zich dat je alleen trust badges plaatst als ze voor jouw webshop relevant zijn! De footer is een goede plek omdat ze daar altijd zichtbaar zijn zonder je layout te verpesten.

#4. Maak gebruik van klantrecensies

Positieve recensies zijn een belangrijk onderdeel van je marketing strategie. Ze verstrekken social proof en kunnen potentiële kopers net dat laatste duwtje in de rug geven. Zorg dus dat je je bestaande klanten aanmoedigt om een beoordeling en/of recensie achter te laten en maak het ze zo eenvoudig mogelijk om dit te doen.

#5. Wees bereikbaar

Last but not least: zorg dat bezoekers contact met je kunnen opnemen (telefonisch, per mail, live chat, WhatsApp, etc) – en dat je ook daadwerkelijk bereikbaar bent! Hoe sneller je kunt reageren, hoe beter – een optimale bereikbaarheid bij vragen en onduidelijkheden laat iedereen die contact opneemt meteen weten dat jouw WordPress webshop betrouwbaar is.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.