WPHelpful, een nieuwe plugin om feedback van gebruikers te verzamelen

WPHelpful, een nieuwe plugin om feedback van gebruikers te verzamelen

WPHelpful is een nieuwe WordPress plugin die je bezoekers in staat stelt om aan te geven of een pagina of blogpost nuttig voor hen was. De plugin, ontwikkeld door Zack Gilbert en Paul Jarvis, kan een goede aanvulling zijn voor sites die tutorials, tips of documentatie verstrekken. Maar hij kan ook van pas komen bij andere vormen van content waar feedback van gebruikers vereist is. Versie 1.0 van WPHelpful is gratis te downloaden op WordPress.org, maar er is ook een Pro versie met extra features.

Over WPHelpful

De plugin is heel simpel in gebruik. Je kunt ervoor kiezen om het feedbackformulier automatisch aan elke blogpost toe te voegen. Maar je kunt ook de [wphelpful] shortcode gebruiken als je het feedbackformulier alleen op specifieke pagina’s weer te geven.

De gratis versie van WPHelpful is nog lang geen volwaardig product, maar dat is logisch. Elke plugin heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudig beoordelingssysteem om feedback van gebruikers te verzamelen, dan kun je met de gratis versie wel uit de voeten. Hiermee kun je op dit moment:

  • Het feedbackformulier weergeven op pagina’s en in blogposts;
  • De kleuren van de formulier klop aanpassen;
  • Custom CSS toevoegen;

Het is ook het vermelden waard dat je de Pro instellingen in een testomgeving kunt uitproberen. Dit biedt je de kans om te beoordelen of de Pro versie van de plugin voor jou het geld waard is.

Wat er nog verbeterd zou kunnen worden

Naarmate er meer features aan de Pro versie worden toegevoegd, hoop ik dat de features die nu in de Pro versie zitten worden doorgevoerd in de gratis versie. Ook een custom Gutenberg block zou een mooie aanvulling zijn voor toekomstige updates. Eigenlijk moeten plugin ontwikkelaars nu denken in termen van eerst een block, dan een shortcode. Dat gezegd heeft deze plugin zeker potentie! Zeker de moeite waard om uit te proberen als je op zoek bent naar een simpel alternatief voor bijvoorbeeld de WPForms plugin.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.