WP Camps: de WordCamp app voor iOS

WP Camps: de WordCamp app voor iOS

Toen Marcel Schmitz van hellodev (een jong software bedrijf dat WordPress websites en native apps ontwikkelt) in mei zijn WordCamp for iOS app uitbracht, waren er wat zorgen over de vraag of de naam niet de WordCamp Trademark policy zou schenden. Daarom heeft Schmitz de naam van de app afgelopen week aangepast naar WP Camps.

Geen officiële WordCamp app

WP Camps wordt beschreven als een ‘companion app’ voor WordCamps. Met andere woorden: het is een app die bedoeld is om WordCampers via hun iPhone of iPad te informeren over hun evenementen, zonder dat ze daarvoor de website hoeven te bezoeken. WordCamp is een handelsmerk van de WordPress Foundation. Hoewel Schmitz duidelijk aan had gegeven dat WordCamp for iOS niet de officiële app voor alle WordCamps is, heeft hij niet expliciet toestemming gekregen van de organisatie om ‘WordCamp’ in de naam van de app te gebruiken.

Feedback

Na de eerste test op het WordCamp Porto 2018, waarbij de app meer dan 140 keer werd geïnstalleerd, was het tijd voor Schmitz om ondersteuning toe te voegen voor meerdere WordCamps. De app kreeg veel positieve feedback en suggesties, en er werden ook een aantal bugs gevonden. Schmitz ging er direct mee aan de slag. Behalve de naamsverandering is ook het icoon van de app aangepast, eveneens naar aanleiding van de feedback van gebruikers. Er zijn inmiddels ook een aantal naderende evenementen toegevoegd.

wp camps

WP Camps versie 1.1

WP Camps versie 1.1 staat nu live en legt de basis voor een zoekfunctie, een chatfunctie, een Who’s on Stage feature en nog veel meer. In de toekomst wil Schmitz ook meer informatie toevoegen over de stad en de venue, alsmede de mogelijkheid om een UBER te bellen via de app.

wp camps

Als je een WordCamp of ander WordPress evenement organiseert en wilt dat dit aan de WP Camps app wordt toegevoegd, dan kun je via Twitter contact opnemen met Schmitz. Je kunt ook binnen de app naar de About sectie gaan om hem een mailtje te sturen.

WP Camps is een applicatie die specifiek is ontwikkeld voor iOS apparaten. Je kunt de app gratis downloaden in de App Store van Apple.

 

Lees ook: WordSesh 5 staat gepland voor 25 juli.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.