WP AMP Themes - Google AMP thema’s voor WordPress

WP AMP Themes – Google AMP thema’s voor WordPress

Als je WP Handleiding een beetje volgt, dan weet je dat we het al hebben gehad over de werking van Google AMP (Accelerated Mobile Pages) en de AMP plugin voor WordPress. Waar we het echter nog niet over hebben gehad, is hoe je in WordPress Google AMP designs kunt maken die er niet uitzien als de basic cookie-cutter versie in de officiële Automattic AMP plugin. Gelukkig is daar een hele goede oplossing voor; de WP AMP Themes plugin biedt je de mogelijkheid om custom Google AMP thema’s aan je WordPress site toe te voegen, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te typen. Het kost je slechts een paar minuten om alles op te zetten, en je hebt de keuze uit 19 verschillende thema’s.

Wat doet WP AMP Themes precies?

Kort samengevat: WP AMP Themes is een gratis plugin die je toegang geeft tot één gratis AMP thema. Daarbij heb je de mogelijkheid om meerdere premium (maar betaalbare) WP AMP thema’s aan te schaffen. Deze AMP thema’s kun je vervolgens heel eenvoudig verder stylen, gewoon met de bekende WordPress Customizer. WP AMP Themes helpt je tevens met het toevoegen van Google Analytics tracking en nog wat andere zaken.

Hoe kan ik aan de slag met WP AMP Themes?

Je kunt WP AMP Themes installeren en activeren zoals elke andere gratis plugin. Zodra je dat hebt gedaan is de plugin live, maar dan moet je nog wel AMP functionaliteit activeren. WP AMP Themes zal je vragen om de gratis AMP plugin van Automattic te installeren, als je dat nog niet had gedaan:

amp

Als dat is gebeurd ben je klaar om aan de slag te gaan!

Via het WP AMP Themes Dashboard kun je twee dingen doen:

  • Een thema kiezen voor de AMP versie van je WordPress site.
  • Details configureren, zoals Google Analytics tracking, Facebook App ID en OneSignal push notificaties.

amp

Zoals gezegd krijg je één gratis AMP thema tot je beschikking. Je hoeft dus alleen maar iets te betalen als je één van de 18 premium AMP thema’s wilt aanschaffen. De prijzen van deze premium thema’s liggen tussen de $9,99 en $14,95.

Tot slot

Als je een makkelijke en betaalbare oplossing zoekt om een geweldig uitziende AMP website te creëren, dan is de WP AMP Themes plugin een uitstekende keuze!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.