WordPress versie verbergen | WP Handleiding

WordPress versie verbergen

WordPress is standaard zo ingesteld dat het ‘voetafdrukken’ op je website achterlaat. Dit is ten behoeve van tracking; zo weten we bijvoorbeeld dat momenteel ongeveer 43.2% van alle websites op het World Wide Web gebruik maakt van WordPress, en kunnen we voorspellen dat in 2025 de helft van alle websites op WordPress draait. Sommige van deze ‘voetafdrukken’ kunnen echter een veiligheidsrisico vormen. Neem nu het WordPress versienummer. Als je niet altijd de meest recente WordPress versie draait, maakt dit je website aantrekkelijk voor hackers; zij kunnen namelijk misbruik maken van eventuele kwetsbaarheden in een oudere versie.  De WordPress versie verbergen is in dat geval zeker aan te raden. Maar hoe doe je dat?

WordPress versie verbergen

Veel artikelen over de WordPress versie verbergen vereisen het bewerken van het header.php en het functions.php bestand. Slechts één verkeerd teken kan je website al breken, dus het is raadzaam om vooraf een volledige backup van je WordPress website te maken. Zo kun je altijd terug in het geval dat er iets misgaat (mocht je nog geen backup systeem hebben, check dan onze top 5 backup plugins voor WordPress). Er is echter nog een probleem: het verwijderen van het versienummer uit header.php heeft geen zin omdat het weer wordt vervangen zodra je het thema updatet, en bovendien blijft het versienummer dan nog steeds zichtbaar in de RSS feeds van je site. Er is echter een veiligere én efficiëntere methode, namelijk met behulp van de gratis WPCode plugin. Hieronder leggen we uit hoe dit werkt:

Stap 1

Installeer en activeer de WPCode plugin.

Stap 2

Ga op je WordPress dashboard naar Code Snippets > Library en zoek naar de ‘Remove WordPress Version Number’ snippet. Vervolgens klik je op de ‘Use snippet’ knop. WPCode zal nu automatisch de code aan de Code Preview toevoegen.

Stap 3

Zet de code snippet op actief en klik vervolgens op ‘Update’.

 

Dat was het! Het WordPress versienummer is nu niet meer uit de frontend en de RSS feeds van je website te achterhalen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.