Foto’s indienen bij WordPress’ stockfoto site

Foto’s indienen bij WordPress’ stockfoto site

Vorige maand schreven we al over de lancering van het nieuwe WordPress Photo Directory, WordPress’ stockfoto site. Er stonden toen nog maar zo’n 400 foto’s op. Daar zijn er inmiddels aardig wat bij gekomen; op het moment van schrijven staan er 1.629 afbeeldingen op die gratis te gebruiken zijn. Maar om echt een succes te maken zijn er natuurlijk nog veel meer foto’s nodig. Wil jij graag een bijdrage leveren aan dit project? Dan kun je je eigen foto’s indienen bij WordPress’ stockfoto site!

WordPress’ stockfoto site: zo kun je foto’s indienen

  • Ga naar WordPress.org en log in of volg de stappen om een account aan te maken als je die nog niet hebt.
  • Ga naar https://wordpress.org/photos/submit/
  • Voer een beschrijving in en upload je foto.
  • Controleer of je foto aan alle voorwaarden voldoet.
  • Klik op Submit.

Je indiende foto’s worden in een tabel weergegeven; ze moeten eerst worden beoordeeld voordat ze daadwerkelijk aan het WordPress Photo Directory worden toegevoegd. Je mag momenteel tot 5 foto’s tegelijk indienen. Zodra een of meer van je foto’s zijn goedgekeurd, kun je er natuurlijk weer meer uploaden.

Voorwaarden

Als je naar de lijst met voorwaarden kijkt, zie je dat de meeste heel vanzelfsprekend zijn. Zo moet jij het auteursrecht over de foto hebben en moet je ermee akkoord gaan dat de foto zonder attributie of kosten gebruikt mag worden. Foto’s mogen geen privacy rechten schenden en zaken als geweld en seksuele content zijn niet toegestaan. Opvallend is dat de foto’s ook geen menselijke gezichten mogen bevatten. Dit is vanwege juridische redenen, maar de verwachting is dat deze beperking uiteindelijk wel zal worden opgeheven. Dan maakt het WordPress Photo Directory pas echt kans om uit te groeien tot een succesvolle stockfoto site!

Tot slot

Het proces om foto’s in te dienen is eenvoudig en efficient. Wat ik nog wel mis zijn de mogelijkheid om tags in te voeren. En ook al is er geen attributie vereist voor CC0 foto’s, het zou toch fijn zijn als er een manier was om de maker van de foto credits te geven.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.