WordPress Playground | WP Handleiding

WordPress Playground: experimenteren met WordPress in je browser!

Wil je graag plugins of thema’s testen of met nieuwe WordPress features experimenteren, maar heb je geen testomgeving zoals InstaWP waar je dit op een veilige manier kunt doen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een live site kapot maakt? Dan is WordPress Playground ideaal!

Wat is WordPress Playground?

WordPress Playground is een experimenteel project dat gebruik maakt van WebAssembly (WASM) om WordPress in een webbrowser te draaien. Je kunt binnen enkele seconden een ‘sandbox’ opzetten om plugins en thema’s te testen, en zelfs verschillende versies van WordPress en PHP. Het is ideaal voor ontwikkelaars, maar ook voor minder technisch onderlegde gebruikers die behoefte hebben aan een veilige en direct toegankelijke testomgeving.

Hoe werkt de Playground?

Het enige dat je hoeft te doen om met de Playground aan de slag te gaan is je browser openen en naar playground.wordpress.net gaan. Er wordt dan onmiddellijk een echte WordPress omgeving gecreëerd, inclusief admin toegang. PHP, MySQL of Apache installeren is niet nodig; WordPress draait in de browser met een SQLite database.

Alle wijzigingen die je in de Playground doet zijn alleen voor jou zichtbaar en verdwijnen op het moment dat je de pagina ververst of de browser sluit.

wordpress playground

Video tutorial

Playground ontwikkelaar Adam Zieliński heeft een tutorial gepubliceerd getiteld How to start using WordPress Playground. In deze 10 minuten durende video (waar ook een transcript van beschikbaar is, voor wie dit prettiger vindt) geeft hij een korte demonstratie van hoe je plugins en thema’s kunt installeren, hoe je de compatibiliteit van een thema kunt testen door de WordPress versie op de Playground website te veranderen en hoe je een website kunt customizen. Hij laat ook zien hoe je een in de Playground gebouwde website kunt downloaden en in een server-based WordPress omgeving kunt importeren.

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.