InstaWP lanceert nieuwe dienst voor wegwerp-sites in WordPress

InstaWP lanceert nieuwe dienst voor wegwerp-sites in WordPress

Eerder deze week schreven we al over dat WP Engine Local Pro gratis maakt voor alle gebruikers, wat ideaal is voor wie lokaal WordPress sites wil testen. Maar Local Pro is niet de enige oplossing op het gebied van sandboxing in WordPress. Hieronder vertellen we wat meer over InstaWP, een nieuwe dienst voor het opzetten van wegwerp-sites in WordPress.

Wat is InstaWP?

InstaWP werd ontwikkeld door Vikas Singhal, die de tool ontwikkelde om een snelle manier te bieden om testsites in WordPress live te zetten, of iets te laten zien aan een team of opdrachtgever. 

“Ik wilde een oplossing voor onszelf bouwen waar we snel WordPress installaties kunnen opzetten voor een breed scala aan doeleinden,” schreef Singhal. “Het testen van een feature, het testen van een plugin/thema, testen in verschillende versies van WordPress/PHP en vooral – het creëren van een ‘instant’ testomgeving voor cliënten zodat zij onze plugins/thema’s kunnen testen.” 

InstaWP is vergelijkbaar met diensten zoals TasteWP en WPSandbox maar biedt een aantal unieke opties. Bij het opzetten kun je een selectie maken uit WordPress versies die teruggaan tot WordPress 4.7. Maar je kunt er ook voor kiezen om een wegwerp-site op te zetten met de meest recente beta-versie of release candidate van WordPress. Net als bij soortgelijke diensten biedt InstaWP ook de optie om de PHP-versie te kiezen. Gratis wegwerp-sites blijven 8 uur live staan – gebruikers kunnen hun accounts via email linken om die termijn te verlengen tot 48 uur.

Positieve feedback & nieuwe features

Singhal heeft in een maand tijd al zoveel positieve feedback gekregen op InstaWP dat hij twee ontwikkelaars heeft ingeschakeld om aan het project te werken. Er staan dan ook nog heel wat nieuwe features op de planning. Zo komt er binnenkort de mogelijkheid om de WP cache en browser cache uit te schakelen. Ook komt er een direct push feature naar FTP en cPanel. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.