Je WordPress blog content als ebook publiceren

Je WordPress blog content als ebook publiceren

Heb je er weleens aan gedacht om je WordPress blog content samen te voegen en als ebook te publiceren? De meeste bloggers die al een tijdje bezig zijn hebben behoorlijk wat materiaal over een bepaald onderwerp. Met een paar kleine aanpassingen zou dat een heel mooi ebook kunnen worden! In dit artikel bespreken we de voordelen van je WordPress blog content als ebook publiceren, en geven we een aantal voorbeelden van tools die je daarbij kunnen helpen.

Waarom blog content als ebook publiceren?

Er zijn verschillende redenen voor je WordPress blog content als ebook publiceren:

Een eBook als leads-magneet: Een goedgeschreven ebook kan gebruikt worden als gratis giveaway, of als leads-magneet op je WordPress site. Het kan de gebruikerservaring van je bezoekers verbeteren en tegelijkertijd helpen om meer leads te genereren. Het is ook mogelijk om je ebook te gebruiken om je producten en diensten te promoten, of om je zelf als expert in je vakgebied neer te zetten.

Een eBook om te verkopen: Je zou er ook voor kunnen kiezen om je ebook te verkopen. Dit kun je op je eigen WordPress site doen, of via een online ecommerce platform zoals Amazon of Gumroad. Als je het goed aanpakt, kun je veel verdienen met ebooks. En als je ervoor kiest om via een groot platform te verkopen, is dat tegelijkertijd een goede mogelijkheid om een breder publiek te bereiken, en uiteindelijk meer webverkeer naar je site te trekken. Vergeet ook niet dat het publiceren van een boek, zelfs al is het zelf-gepubliceerd, heel goed kan zijn voor je reputatie.

WordPress blog content als ebook publiceren: hoe pak je dat aan? 

  • De content selecteren: Wil je je WordPress blog content als ebook publiceren, dan moet je eerst bepalen wat het onderwerp van je ebook wordt. Vervolgens maak je een selectie van de blogartikelen die je voor het ebook wil gebruiken. Afhankelijk van je onderwerp en de content die je al hebt, moet je wellicht nog tekst toevoegen om er meer een geheel van te maken.
  • Je content naar een ebook converteren: Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken om je blog content naar een ebook te converteren, zoals Anthologize. Deze gratis plugin stelt je in staat om artikelen op je website te selecteren, welke vervolgens in een ebook worden gezet. Dit ebook kunt je exporteren naar PDF, ePUB en TEI, waardoor je volop distributiemogelijkheden hebt.
  • Downloads van je ebook bijhouden: Als je je ebook gratis beschikbaar wilt stellen, bijvoorbeeld in ruil voor een e-mailadres, kun je een e-mail autoresponder dienst zoals MailChimp Met behulp van de gratis WordPress Download Manager plugin kun je vervolgens de downloads tracken. Dit biedt inzicht in hoe vaak je ebook gedownload wordt.
  • Je eBook verkopen: Wil je je ebook verkopen, dan moet je je content naar een ePUB bestand converteren in plaats van naar een PDF. ePUB is een speciaal ebook bestandsformaat, dat geopend kan worden op ereaders. Een plugin als Easy Digital Downloads kan je helpen om je ebook direct vanaf je WordPress site te verkopen. Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een platform als Amazon. Amazons ‘Kindle Direct Publishing’ service stelt je in staat om je ebook gratis te publiceren, en neemt vervolgens de verkopen en downloads voor zijn rekening. Je hebt daarna zelfs de mogelijkheid om je ebook in een paperback te veranderen.

Lees ook: De beste WordPress plugins voor het verkopen van digitale downloads.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.