WordPress 6.1 walkthrough video

WordPress 6.1 walkthrough video

Na het succes van de WordPress versie 6.0 walkthrough werd besloten om voorafgaand aan elke grote WordPress update een soortgelijke walkthrough te organiseren. Het WordPress 6.1 release team heeft inmiddels een WordPress 6.1 walkthrough video gepubliceerd, waarbij Gutenberg lead Matías Ventura via Zoom een informele rondleiding gaf door een aantal nieuwe features in de komende WordPress release.

WordPress 6.1 walkthrough

Als je de roadmap voor WordPress 6.1 hebt gezien, dan weet je dat de focus voor deze update ligt op het verfijnen van Full Site Editing (FSE). Als je niet op de hoogte bent gebleven van de ontwikkeling, dan is het zeker de moeite waard om de WordPress 6.1 walkthrough video te bekijken. Je krijgt dan meteen inzicht in de huidige staat van de nieuwe features en in welke dingen nog gefinetuned moeten worden.

Ventura laat onder andere een demo zien van het nieuwe Twenty Twenty-Three thema en de verschillende stijlvariaties. Hij gaat ook in op de nieuwe templates en de mogelijkheid om custom templates te creëren. Hij zegt hier echt enthousiast over te zijn, omdat het de kracht van WordPress nu voor elke gebruiker beschikbaar maakt. Voorheen was het zo dat als je een template aanmaakte, je met een blanco canvas moest beginnen. Nu wordt het meest relevante template geladen, dus je hoeft niet meer ‘from scratch’ te beginnen.

Ventura besprak ook de meer geavanceerde features om blokken en blokpatronen op slot te zetten, de verbeterde placeholders, vormgevingstools zoals fluid typography en op ontwikkelaars gerichte tools.

Na afloop van Ventura’s verhaal werden er door de andere leden van het WordPress 6.1 release team nog wat andere zaken besproken, waaronder core features, bugs en features waar nog aan gewerkt wordt.

Benieuwd naar de walkthrough?

De opname van de WordPress 6.1 walkthrough video is te bekijken op make.wordpress.org. Onder de video is ook een transcriptie beschikbaar voor wie dat prettiger vindt.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.