WordPress versie 6.0 walkthrough

WordPress versie 6.0 walkthrough

Begin februari gaven we al een vooruitblik op WordPress 6.0. In de tussentijd is er alweer flink wat werk verricht. In de eerste week van april werd er voor het eerst een Zoom event georganiseerd met de ontwikkelaars en contributors van het WordPress 6.0 team. Tijdens het virtuele event, dat een uur duurde, werden alle belangrijke nieuwe features van WordPress versie 6.0 besproken. Voor wie het gemist heeft en wel graag alles wil weten over de komende WordPress update: de video is beschikbaar via WordPress.tv.

WordPress versie 6.0 walkthrough

WordPress 6.0 zal ongeveer 400 updates en 500 bug fixes bevatten. In de video van het Zoom event demonstreerde Gutenberg lead Matías Ventura hoe verschillende verbeteringen binnen de editor eruitzien en werken. Zo liet hij zien hoe we straks snel links in kunnen voegen, knoppen op een consistente manier kunnen stylen en wat er verandert aan de lijstweergave. Ook de Webfonts API en de extra templates die in WordPress versie 6.0 worden geïntegreerd, werden uitgebreid besproken.  

Meer dan 120 mensen namen deel aan de live uitzending voor een interactieve Q&A. Het Zoom event was dusdanig succesvol dat het WordPress marketing overweegt om vaker dit soort live demonstraties te organiseren.

“Op basis van de positieve ervaring onder panelleden en deelnemers, denk ik dat het zinvol is om nog een walkthrough te doen die dichter bij de releasedatum zou kunnen plaatsvinden, “ zei Dan Soschin. Hij was tevens van mening dat het een vast onderdeel van de communicatiecyclus voor toekomstige releases zou kunnen worden. In dat geval zou er gekeken kunnen worden naar alternatieve platformen, zoals een livestream via YouTube.

Meer weten over WordPress 6.0?

Behalve het bekijken van de Zoom video op WordPress.tv kun je ook Dan Soschins samenvatting van de walktrough nalezen op make.wordpress.org. In dezelfde blogpost is ook een transcriptie van het event te vinden. Je kunt op GitHub terecht voor een overzicht van alle openstaande issues.

WordPress 6.0 Beta 1 staat gepland voor 12 april. De officiële release zou ergens eind mei moeten plaatsvinden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.