WordPress 5.3.1 is nu beschikbaar

WordPress 5.3.1 is nu beschikbaar

WordPress 5.3.1 is nu beschikbaar. Deze update bevat 46 bug fixes en aanpassingen, waaronder verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid. Ook zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het nieuwe Twenty Twenty thema. Omdat het een veiligheidsupdate betreft, worden alle gebruikers aangeraden om zo snel mogelijk te updaten.

Verbeteringen toegankelijkheid

De toegankelijkheidsverbeteringen die in WordPress 5.3 werden geïmplementeerd, bleken niet te worden doorgevoerd in de alternatieve kleurenschema’s van de admin. Hierdoor waren secundaire knop-elementen soms praktisch onleesbaar, wat vanzelfsprekend niet bevorderlijk is voor de toegankelijkheid. Versie 5.3.1 lost dit probleem op met een uniform ontwerp voor secundaire knoppen voor elk kleurenschema. Het zorgt er ook voor dat de :active staat voor knoppen consistent is. Verdere verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid betreffen onder andere hover effecten voor links in het ‘About’ admin venster.

Het ‘Coffee’ kleurenschema met nieuwe knoppen

Veranderingen in Twenty Twenty

Het nieuwe Twenty Twenty thema werd gelanceerd met JavaScript-gebaseerd smooth-scroll gedrag voor anchor links. Die feature bleek echter niet in alle gevallen naar behoren te werken. Versie 1.1 van het Twenty Twenty thema lost dit probleem op middels CSS-gebaseerd smooth-scroll bedrag. De code wordt hiermee aanzienlijk versimpeld. Verder is er een nieuwe optie toegevoegd door het weergeven of verbergen van de post auteur biografie. Deze instelling is te vinden onder Theme Options in de customizer en staat standaard ingeschakeld. Ook zijn er nog wat kleine bugs in het thema verholpen.

WordPress 5.3.1 downloaden

WordPress 5.3.1 is hier te downloaden voor degenen die geen automatische updates geactiveerd hebben. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now.

Nooit meer zorgen om WordPress updates?

Wil je je nooit meer druk hoeven maken over het updaten van je WordPress installatie(s)? Dan is het WordPress Website Update Pakket misschien wel iets voor jou! Hiermee worden de nieuwste updates voor de WordPress core en je plugins altijd direct op je website geïnstalleerd. Daarbij worden eventuele functies die na een update niet meer naar behoren werken, kosteloos voor je hersteld.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen in deze update kun je de WordPress 5.3.1 release pagina raadplegen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.