WordPress 5.2 Beta 1 is nu beschikbaar

WordPress 5.2 Beta 1 is nu beschikbaar

Op 27 maart werd WordPress 5.2 Beta 1 uitgerold, met een aantal interessante nieuwe features die je nu alvast kunt testen. De officiële release introduceert nieuwe blocks voor RSS, Search, Calendar, Tag Cloud en Amazon Kindle embed.

Block management features

De wildgroei van block collection plugins als een manier om blocks te verspreiden, heeft ertoe geleid dat sommige WordPress installaties vol staan met ongebruikte blocks. Versie 5.2 zal dan ook nieuwe block management features bevatten die het makkelijk maken om blocks aan en uit te schakelen en de block inserter tool netjes te houden.

WordPress 5.2 Beta 1

Fatal error protection

WordPress 5.2 Beta 1 laat ons ook alvast kennis maken met fatal error protection. Deze feature vangt foutmeldingen op voordat ze een wit scherm produceren, wat betekent dat gebruikers nog steeds op de admin kunnen inloggen zodat ze het probleem kunnen verhelpen. Deze feature stond oorspronkelijk gepland voor WordPress 5.1, maar er waren nog een aantal security kwesties die moesten worden gladgestreken voordat het in de WordPress core geïntroduceerd kon worden.

Features voor ontwikkelaars

WordPress 5.2 Beta 1 biedt ook een aantal nieuwe features die interessant zijn voor ontwikkelaars. Plugin auteurs kunnen nu een minimale PHP versie specificeren die hun plugin ondersteund. WordPress voegt ook de sodium_compat library toe, een libsodium-compatible cryptography API voor PHP 7.2+.

WordPress 5.2 Beta 1 uitproberen?

WordPress 5.2 Beta 1 is een zeer toegankelijke release die het makkelijk maakt om de nieuwe features te testen. De makkelijkste manier om WordPress 5.2 Beta 1 uit te proberen is door de WordPress Beta Testing plugin te installeren en ‘bleeding edge nightlies’ te selecteren. Zo kun je de nieuwe blocks testen en experimenteren met het in en uitschakelen van blocks. Als je tegen problemen aanloopt, kun je hier een melding van maken op de support fora of een ticket loggen.

Op het moment van schrijven staan er 116 tickets open, die in de komende beta versies aangepakt zullen worden. Het doel is om het aantal openstaande tickets omlaag te brengen naar 66 voor WordPress 5.2 Beta 2. De officiële release van WordPress 5.2 staat gepland voor 30 april 2019.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.