WordPress 5.0 releasedatum opgeschoven naar 27 november

WordPress 5.0 releasedatum opgeschoven naar 27 november

De WordPress 5.0 releasedatum stond eerst gepland op 19 november, maar is nu opgeschoven naar 27 november. Het schema dat eerder werd gepubliceerd liet de mogelijkheid van een zogeheten ‘slip date’ zien. Daarbij kon de initiële streefdatum indien nodig tot 8 dagen worden opgeschoven.

WordPress 5.0 releasedatum opgeschoven

WordPress 5.0 is een belangrijke update, waarbij Gutenberg als de nieuwe standaard editor geintegreerd zal worden. “Zoals besproken tijdens de Core devchat deze week, komt de initiële releasedatum van 19 november iets te vroeg,” schreef Gutenberg tech lead Matias Ventura in de aankondiging op het make.wordpress.org/core blog. “Na naar een hoop feedback geluisterd te hebben – en gekeken te hebben naar huidige kwesties, lopende pull requests en algemene voortgang – nemen we een extra week de tijd om ervoor te zorgen dat alles goed loopt. De releasedatum staat nu gepland voor 27 november.”

Ventura schetste een nieuw plan waarbij de beta 4 en beta 5 versies samenvallen met Gutenberg 4.3 en 4.4. Contributors zullen dagelijks updates op het #core-editor kanaal plaatsen met betrekking tot de actuele status.

Niet genoeg tijd?

Gezien de recente kritiek van prominente WordPress ontwikkelaars en andere belanghebbenden, biedt de nieuwe WordPress releasedatum wellicht nog steeds niet genoeg tijd. En tijd is nodig om de resterende problemen omtrent Gutenberg op te lossen en de WordPress community de kans te geven om trainingsmaterialen voor te bereiden die de laatste aanpassingen aan de gebruikersinterface weergeven.

Secundaire releasedatum

Mocht het allemaal niet lukken om de WordPress releasedatum van 27 november te halen, dan zal deze worden opgeschoven naar de secundaire releasedatum op 22 januari 2019. En ik denk dat veel WordPress gebruikers (met name degenen die een WordPress webshop runnen) dat helemaal niet erg zouden vinden. We hebben het in deze periode ten slotte al druk zat zonder dat we ons zorgen moeten maken over een belangrijke WordPress update met een gloednieuwe editor waar nog het een en ander aan veranderd moet worden.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.