WordPress 4.9 “Tipton” is nu beschikbaar!

WordPress 4.9 “Tipton” is nu beschikbaar!

WordPress 4.9 “Tipton,” vernoemd naar de jazz muzikant en bandleider Billy Tipton, is nu beschikbaar. In dit artikel zetten we de belangrijkste nieuwe features van WordPress 4.9 voor je op een rijtje.

De belangrijkste nieuwe en verbeterde features in WordPress 4.9

wordpress 4.9 tipton
Billy Tipton

Aanpassingen aan je website design inplannen

Net zoals je concepten van blogposts kunt maken en deze kunt inplannen op de gewenste datum en tijd, kun je nu ook het ontwerp van je website aanpassen en die ontwerp wijzigingen live laten gaan wanneer je maar wilt.

Samenwerken met Design Preview Links

Feedback nodig op je voorgestelde aanpassingen in het ontwerp van je site? WordPress 4.9 verstrekt een preview link die je naar je baas/collega’s/klanten kunt sturen. Zo kun je de feedback integreren voordat je live gaat!

Design Locking beschermt je wijzigingen

Heb je ooit wel eens met een andere webdesigner aan een project gewerkt, waarbij de één de prachtige wijzigingen van de ander overschrijft? Dankzij de Design Lock functie van WordPress 4.9 worden je design concepten beschermt, zodat niemand er iets aan kan veranderen of je harde werk per ongeluk ongedaan kan maken.

Een waarschuwing om je werk te beschermen

Ben je van je bureau weggeroepen voor je de kans kreeg je nieuwe design concept op te slaan? Maak je geen zorgen! Zodra je terug bent, zal WordPress 4.9 je netjes vragen of je je wijzigingen wel of niet wilt opslaan.

Syntax Highlighting en error controles

Je hebt een weergave probleem maar je kunt er niet achter komen wat er precies fout is aan de CSS die je hebt geschreven? Met syntax highlighting en error controles kun je scriptfoutjes veel makkelijker terugvinden!

Waarschuwingen bij het direct bewerken van thema’s en plugins

Als je de code van een thema of plugin direct wil bewerken, zal WordPress je waarschuwen en je aanraden om een concept op te slaan en de wijzigingen te testen voor je het originele bestand update. Je zult ’s nachts een stuk beter slapen!

De nieuwe Gallery Widget

WordPress 4.8 bracht ons media widgets, inclusief Rich Text, Audio, Image en Video. In WordPress 4.9 wordt de nieuwe Gallery Widgets geïntroduceerd.

Media toevoegen aan je widgets

Media toevoegen aan je tekst widget? Dankzij de nieuwe Add Media knop kun je heel makkelijk afbeeldingen, video’s en audio aan de widget toevoegen.

Betrouwbaarder van thema wisselen

Als je van thema wisselt, denken widgets soms dat ze zomaar van plek mogen veranderen. De verbeteringen in WordPress 4.9 bieden een standvastiger menu en widget plaatsing.

Het zoeken en bekijken van het perfecte thema

Op zoek naar een nieuw thema voor je WordPress site? Met WordPress 4.9 kun je gewoon vanuit de Customizer zoeken, browsen en voorvertoningen bekijken, voordat je daadwerkelijk dingen gaat veranderen. Bovendien zorgen de filters voor onderwerp, features en layout dat je veel sneller een geschikt thema kunt vinden.

Verbeterde menu-instructies = minder verwarring

Vond je het altijd verwarrend om een nieuw menu aan te maken? Met de nieuwe UX ben je verzekerd van een veel betere gebruikerservaring.

En natuurlijk zijn er ook een heleboel verbeteringen voor WordPress ontwikkelaars!

WordPress 4.9 is hier te downloaden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.