WordPress 4.8 Evans is nu beschikbaar!

WordPress 4.8 Evans is nu beschikbaar!

WordPress versie 4.8, “Evans” genoemd ter ere van de jazzpianist en componist William John “Bill” Evans, is nu beschikbaar als download of update in je WordPress Dashboard. Maak je klaar voor een WordPress versie die intuïtiever is dan ooit tevoren! Hoewel sommige updates wellicht klein lijken, zijn ze gemaakt met jou, de gebruiker, in gedachten. Link verbeteringen, drie nieuwe media widgets voor afbeeldingen, audio en video, een nieuwe tekst-widget die visual editing ondersteund, en een gemoderniseerde nieuwssectie in je Dashboard waar je ook alle komende WordPress evenementen in jouw regio kunt bekijken. In dit artikel zetten we de belangrijkste nieuwe features van WordPress 4.8 voor je op een rijtje.

WordPress 4.8 Evans features

widgets

Afbeelding widget

Een afbeelding aan een widget toevoegen is nu makkelijker dan ooit; je hoeft geen HTML meer te kunnen! Het enige wat je hoeft te doen is je afbeelding in de widget instellingen invoeren, en hij verschijnt automatisch op de gewenste plek.

Video Widget

Met de nieuwe Video Widget kun je een video van YouTube of Vimeo (of uit de Media Bibliotheek) aan een zijbalk toevoegen. Een prima manier om je bezoekers een introductiefilmpje te tonen of je nieuwste content of producten te promoten.

Audio Widget

Ben je een podcaster, muzikant of blogger? Het is nu nog makkelijker om audio aan je site toe te voegen. Upload je audiobestand naar de Media Bibliotheek, ga naar de widget instellingen, selecteer je bestand, en je bent klaar!

Tekst Widget

De nieuwe Tekst Widget biedt nu standaard een heleboel opmaakmogelijkheden. Zo kun je lijstjes maken, links toevoegen en belangrijke woorden of zinnen dikgedrukt maken.

Link Boundaries

Als je weleens geprobeerd hebt om een eerder ingevoerde link (of de tekst eromheen) te updaten, dan weet je hoe frustrerend dit was. Maar met de Link Boundaries functie is dit probleem voorgoed opgelost. Het bewerken van links is nu een veel gestroomlijnder proces!

WordPress evenementen in jouw regio

events widget

WordPress heeft een bruisende offline community die regelmatig meetups heeft in meer dan 400 landen over de hele wereld. WordPress houdt je nu via de nieuwe Events & News widget in het Dashboard op de hoogte van de komende WordCamps en officiële WordPress meetings in jouw regio.

En voor WordPress ontwikkelaars…

Toegankelijkere Admin Panel titels

Nieuwe CSS-regels betekenen dat irrelevante content (zoals “Add New” links) niet meer in de admin-area titels toegevoegd hoeven te worden. Dit verbetert de gebruikerservaring voor mensen die van assisterende technologieën gebruik maken.

WMV en WMA bestanden worden niet meer ondersteund

Nu steeds minder browsers Silverlight ondersteunen, worden de bestandsformaten die de Silverlight plugin vereisen niet meer door de WordPress core ondersteund. Bestanden zullen nog steeds als een download link worden weergegeven, maar worden niet meer automatisch ingebed.

Multisite updates

Er zijn allerlei nieuwe tweaks toegevoegd voor admins die meerdere sites in hun beheer hebben.

Tekst-Editor JavaScript API

Met de toevoeging van TinyMCE aan de Tekst Widget komt er ook een nieuwe JavaScript API. Een mooie toevoeging voor plugin ontwikkelaars!

Media Widgets API

De introductie van een nieuw media widget REST API schema in 4.8 biedt in de toekomst nog meer mogelijkheden voor meer media widgets (zoals galeries en afspeellijsten).

Customizer Width Variabele

Er zijn nieuwe responsive breekpunten aan de customizer zijbalk toegevoegd, zodat deze breder gemaakt kan worden voor schermen met een hoge resolutie. Je kunt breedtes invoeren in percentages in plaats van pixels.

Wat vind jij van de verbeteringen in WordPress 4.8 Evans? Laat het ons weten in de reacties!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.