Toch een WCEU dit jaar: WordCamp Europe 2020 Online

Toch een WCEU dit jaar: WordCamp Europe 2020 Online

Afgelopen week kondigde het WordCamp Europe team aan dat het jaarlijkse WCEU evenement dit jaar online zal worden gehouden. WordCamp Europe 2020 Online zal plaatsvinden op de oorspronkelijke data, van 4 – 6 juni 2020.

Annulering fysieke evenement

Half maart werd bekend dat WordCamp Europe 2020 tot 2021 zou worden uitgesteld vanwege de COVID-19 pandemie. Dat viel de organisatie erg zwaar. “De beslissing om WCEU 2020 uit te stellen was allesbehalve gemakkelijk, gezien alle leden van de organisatie zeer betrokken zijn bij het evenement, maar het was een unaniem besluit,” schreef het team in een blogpost. Toen het team eerder deze week op Twitter aankondigde dat ze het evenement voor een virtueel publiek wilden heropenen, werd dit idee met veel enthousiasme ontvangen.

wordcamp europe 2020 online

WordCamp Europe 2020 Online

WordCamp Europe 2020 Online gaat van start met een virtuele Contributor Day op 4 juni. Op de tweede en derde dag van het evenement worden livestream sessies en online workshops georganiseerd. Het team is nog bezig met het uitwerken van de details, maar zal zo snel mogelijk iedereen op de hoogte brengen. De organisatie is nu bezig om sponsors te contacteren om te bekijken hoe zij bij het online evenement betrokken kunnen worden.

WordCamp Europe 2021

In 2021 word er wel weer een fysiek evenement georganiseerd. Dit staat gepland voor 3 – 5 juni 2021 en zal plaatsvinden in de Super Bock Arena (Pavilhão Rosa Mota) in Porto, Portugal.

Gratis deelname

Degenen die al een ticket voor het evenement van dit jaar hadden gekocht, hebben hun geld als het goed is al teruggekregen. Het mooie is dat iedereen nu kosteloos aan WordCamp Europe 2020 kan deelnemen, al is het dan virtueel in plaats van fysiek. Je zult waarschijnlijk toch wel thuis zitten, dus weinig reden om niet mee te doen!

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent WordCamp Europe 2020 Online? Hou dan de WCEU website in de gaten en volg de WCEU Facebook, Twitter, LinkedIn of Instagram accounts.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.