WooCommerce Blocks 1.3.0 introduceert 6 nieuwe blocks

WooCommerce Blocks 1.3.0 introduceert 6 nieuwe blocks

WooCommerce Blocks 1.3.0 werd deze week uitgerold en is voorzien van zes nieuwe blocks. Bovendien is het nu een feature plugin, wat zou kunnen betekenen dat hij binnenkort in de WooCommerce core geïmplementeerd wordt.

Zes nieuwe blocks

Voorheen gaf de plugin gebruikers de mogelijkheid om een grid van producten per categorie weer te geven. De nieuwe versie introduceert een Featured Product block, met design opties waarbij je vrijwel alles aan de weergave kunt aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de color overlay, de prijs en omschrijving, de uitlijning van de tekst, de call-to-action knop en de productfoto.

woocommerce blocks 1.3.0

Version 1.3.0 introduceert tevens een Hand-Picked Products blocks dat een grid van handmatige selecties laat zien, welke op verschillende manieren geordend kunnen worden.

Daarnaast zijn er nog vier nieuwe blocks, welke ook als een grid worden weergegeven en op categorie gefilterd kunnen worden:

  • Best Selling Products block
  • Top Rated Products block
  • Newest Products block
  • On Sale Products block

Wordt WooCommerce Blocks onderdeel van de WooCommerce core?

WooCommerce Blocks is nu ook een feature plugin. Dat betekent nadat de plugin nog wat verder doorontwikkeld en getest is, men zal overwegen om hem in de WooCommerce core te implementeren. WooCommerce Blocks 1.4 wordt verwacht in de laatste week van januari en zal verbeteringen van het Featured Product block bevatten, alsmede een nieuwe Products by Attribute block.

In december 2018 publiceerde WooCommerce gebruikersdata waaruit blijkt dat 40% van de gebruikers die beschouwd kunnen worden als “gevestigde ondernemers” ook over een fysieke vestiging beschikken. Ook werd duidelijk dat 27% evenementen op fysieke locaties organiseren. Dat betekent dat veel WooCommerce webshop eigenaren meerdere kanalen hebben om hun producten te verkopen. De data liet ook zien dat grote winkels niet altijd terugvallen op grote bedrijven om hun webshop te laten ontwikkelen.

Op basis van die gebruikersdata kunnen we stellen dat blocks de potentie hebben om de webshop management ervaring te verbeteren, met name voor WooCommerce gebruikers die hun doelgroep op verschillende manieren willen aanspreken. Blocks stellen hen in staat om uitgelichte producten gemakkelijk af te wisselen en aanbiedingen die het goed doen te customizen. Al dit soort acties zijn heel snel te configureren in de nieuwe editor, met een live voorvertoning. Hoe sneller deze feature plugin in de WooCommerce core geïmplementeerd wordt, hoe makkelijker het wordt om snelle updates te maken.

Maak jij ook gebruik van WooCommerce en draait je webshop op WordPress 5.0? Dan kun je nu van deze blocks gebruikmaken door de WooCommerce blocks plugin te installeren.

 

Lees ook: WordPress ontwerpers verkennen ideen voor een navigatie block

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.