WordPress ontwerpers verkennen ideeën voor een navigatie block

WordPress ontwerpers verkennen ideeën voor een navigatie block

Het creëren van een navigatie block is een van de negen projecten voor 2019 die volgens Matt Mullenweg een “grote impact zullen hebben voor WordPress gebruikers.” Het is ook een van de grootste uitdagingen. Tijdens de WordCamp US Contributor Day verkende het design team ideeën met betrekking tot hoe een navigatie block eruit zou zien n de nieuwe editor.

Een nieuwe aanpak?

Ontwerper Mel Choyce en Riad Benguella (een van de leads voor Gutenberg fase 2) zijn momenteel aan het ‘sparren’ met de WordPress community over hoe het project de volgende stappen het beste kan aanpakken. Eén van de meest gehoorde klachten over de eerste fase van het Gutenberg project was het gebrek aan publieke discussie over het doel en de voortgang van de bouw van de nieuwe editor. Het Gutenberg team lijkt nu echter veel meer open te staan voor meer diverse perspectieven. De ideeën beginnen al binnen te stromen.

navigatie block

Ideeën voor een navigatie block

De ontwerpen voor een navigatie block bevinden zich nog in de schetsfase, maar het is interessant om de verschillende benaderingen te bekijken naarmate het project zich ontwikkeld.

“Als het Nav block in een container block (kolommen misschien) geplaatst kon worden, dan zouden de instellingen daarvan geconfigureerd kunnen worden in de zijbalk,” suggereerde XWP ontwerper Joshua Wold. “Er ontstaat echter een probleem als je probeert te bedenken hoeveel van het navigatie ontwerp door het thema bepaald moet worden, versus de Gutenberg editor.”

Dit is een belangrijke vraag die in de nabije toekomst beantwoord zal moeten worden – niet alleen voor navigatie, maar ook voor de toekomstige rol van thema’s in WordPress.

“In plaats van te beginnen met de UI van de back-end, kunnen we beginnen met het front-end resultaat en een UI bouwen om de bouw van die front-end mogelijk te maken, zonder dat het de toegankelijkheid en veerkracht van het root HTML document compromitteert,” zei Morten Rand-Hendricksen. “Aan de basis hiervan zou een CSS grid als de hoofd-layout module staan, zodat een drag-and-drop stijl block layout mogelijk wordt zonder dat er aanpassingen gemaakt hoeven te worden aan de volgorde van de HTML bron.”

navigatie block

Wil je graag een bijdrage leveren?

Heb je zelf ideeën over hoe navigatie in een block geïmplementeerd zou kunnen worden? Plaats dan een reactie op de make/design post of plaats een linkje naar je eigen blogpost.

 

Lees ook: WordPress 5.0 is pas het begin van het Gutenberg project

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.