WooCommerce apps voor iOS en Android officieel beschikbaar

WooCommerce apps voor iOS en Android officieel beschikbaar

Deze week markeert de eerste officiële release van de nieuwe mobiele WooCommerce apps voor Android en de verbeterde versie voor iOS. WooCommerce begon eind vorig jaar met het bèta testen van de Android app, en de originele iOS app is geüpdatet met extra features.

WooCommerce apps voor iOS en Android

Deze nieuwe apps voor iOS en Android mogen beschouwd worden als een mooie basis die erg handig is voor het tracken van webshop prestaties met gedetailleerde statistieken en het ontvangen van alerts voor nieuwe bestellingen en productrecensies. Gebruikers kunnen vooralsnog geen producten toevoegen of bewerken, en de app biedt nog niet de mogelijkheid om tussen verschillende webshops te switchen. Deze versies bieden basis orderbeheer, maar bevatten nog niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld de bestelstatus te veranderen. De mobiele WooCommerce apps doen hun slogan “Your store in your pocket” dus nog geen eer aan. Maar het begin is er!

woocommerce apps

Eerste feedback

Volgens de Google Play Store is de WooCommerce app voor Android al meer dan 10.000 keer geïnstalleerd, met gemengde beoordelingen van gebruikers. Na de eerste recensies van 45 gebruikers had de Android app een gemiddelde beoordeling van 2.5 sterren. De iOS app kreeg min of meer dezelfde feedback. Het grootste deel van de negatieve recensies werd geplaatst vanwege verbindings- of inlogproblemen en de vereiste voor webshops om Jetpack te gebruiken.

“Dit ziet er veelbelovend uit, maar schaf de noodzaak voor Jetpack af,” schreef een gebruiker. “Er zijn andere veilige manieren om te synchroniseren. Andere apps doen dat al jaren. Deze app is hard nodig, maar de uitvoering laat te wensen over als je een plugin moet installeren die de neiging heeft je site trager te maken, en die de meeste mensen bovendien niet nodig hebben. Biedt een alternatieve manier om te synchroniseren en geef ons de mogelijkheid om in elk geval de basis van een product onderweg te bewerken.”

Waarom eigenlijk Jetpack?

WooCommerce marketing vertegenwoordigster Marina Pape legde de Jetpack-vereiste uit in een blogpost:

“The Jetpack plugin verbindt je self-hosted site met een WordPress.com account en biedt een gangbare authenticatie-interface tussen veel verschillende server configuraties en architecturen. Zowel Apple als Google laten vanwege veiligheidsredenen alleen een enkele vertrouwde afzender toe. Dat maakt Jetpack voor ons de beste manier om je moderne mobiele app functionaliteiten zoals push notificaties te bieden.”

Om sites verbinding te laten maken met de app, creëert Jetpack een zogeheten ‘shadow site’ op de WordPress.com servers en wordt er een behoorlijke hoeveelheid data gesynchroniseerd. Hoewel deze lijst van data zo transparant mogelijk is gemaakt, is de Jetpack-vereiste voor sommige gebruikers een deal-breaker. Zij willen hun data niet delen, of zijn ervan overtuigd dat de plugin hun webshop trager maakt. Het is dus aannemelijk dat WooCommerce een paar gebruikers kwijtraakt vanwege deze vereiste.

Tot slot

Volgens BuiltWith is WooCommerce nu de meest populaire winkelwagentjes-technologie, gebruikt door 22% van de top 1 miljoen websites. Concurrenten Shopify en Magento liggen niet heel ver achter, met respectievelijk 17% en 13%. Het lanceren van nieuwe apps voor iOS en Android moet WooCommerce helpen om de concurrentie voor te blijven. Maar het team moet wel aan de app blijven werken om te zorgen dat hij beter geschikt is voor gebruikers die hun webshop ‘on the go’ willen beheren.

 

Lees ook: WooCommerce Blocks 1.3.0 introduceert 6 nieuwe blocks

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.