WCEU 2020 op 4 – 6 juni in Porto

WCEU 2020 op 4 – 6 juni in Porto

WordCamp Europe in Berlijn afgelopen weekend was met 3.260 verkochte tickets de grootste WordCamp in de geschiedenis. Tijdens de afsluiting van het evenement kondigden de organisatoren aan dat WCEU 2020 van 4 tot en met 6 juni zal plaatsvinden in Porto.

WCEU 2020 in Porto

Porto is de tweede grote stad van Portugal en staat bekend om haar schitterende stranden, de Douro rivier, de bruggen, de wijngaarden en charmante geplaveide straatjes. Porto heeft ook een levendige, steeds grotere WordPress community.

Jose Freitas, die het lokale team in Portugal zal begeleiden, werkt sinds 2008 met WordPress en is sinds 2013 betrokken bij de community. Hij zei dat de Portugese WordPress community al zo’n drie jaar bezig is om WCEU te kunnen hosten. Ze probeerden het eerder in 2016, maar toen werd uiteindelijk Parijs gekozen om WordCamp Europe te hosten. Dit keer hebben ze het dan wel voor elkaar.  Portugal won hiermee van Athene, Granada, Manchester en Turijn.

“Drie jaar bezig”

“We zijn dolblij om WCEU volgend jaar in Porto te houden,” zei Freitas. “Portugal is een klein land, maar we hebben een goede WordPress community. Sinds januari 2014 hebben we in Porto maandelijkse WordPress meetups gehad, zonder ook maar één maand over te slaan. WordPress groeit hard in Portugal en er sluiten zich elke dag mensen bij onze community aan.”

De WordPress Portugal groep op Facebook heeft inmiddels meer dan 4.400 leden.

WCEU 2020 sessies zullen in het Engels worden gehouden. Volgens Freitas kunnen de meeste Portugezen aardig uit de voeten met Engels, en het grootste deel van de Portugezen in de WordPress community spreken beide talen vloeiend.

“We hebben een mooie venue in het centrum van de stad, omgeven door een tuin en met een balkon met fantastisch uitzicht over de rivier en een deel van de stad,” aldus Freitas. De maximumcapaciteit voor de locatie is 8.000 man. Er worden maximaal 4.000 tickets beschikbaar gesteld voor WCEU 2020 – voor het geval dat het evenement nogmaals een record breekt.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.