Versie 1.1 van de AMP Plugin for WordPress is uit

Versie 1.1 van de AMP Plugin for WordPress is uit

Na vier maanden ontwikkelen en 125 merged pull requests van contributors, werd afgelopen week versie 1.1 van de AMP Plugin for WordPress uitgerold. Deze update bevat belangrijke verbeteringen die de AMP compatibiliteit voor het Twenty Nineteen thema herstellen en de grootte van het stylesheet met maar liefst 53% reduceren.

Versie 1.1 van de AMP plugin

In een poging om meer gebruikers de Native modus optie te laten inschakelen, heeft het ontwikkelingsteam van de plugin de template modi een makeover gegeven:

“In deze versie is de Paired modus hernoemd naar Transitional modus. Een reden hiervoor is dat de klassieke modus ook een paired modus was (met aparte parallele URLs voor de AMP versie). Nog belangrijker is het doel van deze modus: om een overgang te faciliteren naar AMP-first, waar er geen aparte AMP-specifieke URLs zijn. Het doel van de Transitional modus is om als weg naar Native modus te fungeren.”

Het team heeft ook besloten om de Classic modus te hernoemen naar Reader modus. Er is een basis AMP template beschikbaar om mee te beginnen. Gebruikers kunnen via de instellingen in de Customizer een “Exit Reader Mode” aan de header van hun website toevoegen.

Compatibiliteit met PWA feature plugin

Versie 1.1 van de AMP Plugin for WordPress introduceert tevens compatibiliteit met de PWA feature plugin. Maar omdat deze plugin nog steeds actief in ontwikkeling is, wordt de integratie als experimenteel beschouwd.

AMP Stories in WordPress

In de volgende grote versie van de plugin zal ondersteuning voor het creëren van AMP Stories in WordPress worden toegevoegd. Een pre-release van de AMP Stories editor is beschikbaar in 1.2 alpha 1, dat ook de nieuwste versie van de Gutenberg plugin vereist.

Op AMP Conf 2019 in Tokio was een voorvertoning van de AMP Stories editor te zien. In de onderstaande video zie je Alberto Medina een snelle demonstratie geven van hoe het zal werken in versie 1.2 van de AMP for WordPress plugin.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.